NÆRMER SEG SLUTTEN: Politiet mener drapet skal ha skjedd på en adresse i Gjøvik.
NÆRMER SEG SLUTTEN: Politiet mener drapet skal ha skjedd på en adresse i Gjøvik. Foto: Lars Nyland

brannen i moelv:

– Politiet mener at drapet skjedde på en adresse i Gjøvik

Politiet nærmer seg slutten av etterforskningen etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september der to personer ble funnet omkommet. Politiet mener den siktede fraktet den drepte fra en adresse i Gjøvik til dette bygget.

Politiet tok ut siktelse mot en av de to mennene som ble funnet omkommet etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september.

Politiet mener fremdeles det handler om et drap og et selvdrap, skriver de i en pressemelding.

Ifølge politiet viser den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede mannen fra Gjøvik, at vedkommende ikke døde som følge av brannen.

– Politiet mener at drapet skjedde på en adresse i Gjøvik sentrum der siktede har tilknytning. Politiet har gjort omfattende undersøkelser på adressen og har blant annet funnet blod fra den drepte. Det er også gjort funn av siktedes og den dreptes DNA på sentrale objekter på det aktuelle åstedet.

– Dette, i tillegg til blant annet øvrige krimtekniske funn på åstedet, elektroniske spor, den foreløpige obduksjonsrapporten og resultatene av alle taktiske etterforskningskritt støtter opp om denne teorien. Den drepte ble trolig fraktet fra Gjøvik til næringsbygget i siktedes bil, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet antar motivet har en sammenheng med en konflikt mellom de to, og siden begge er døde vil vi trolig ikke få full klarhet i motivet.

– Politiet mener siktede var alene om drapshandlingen