FOLKEMØTE: Donald Trump på folkemøtet i Lansing i Michigan tirsdag.
FOLKEMØTE: Donald Trump på folkemøtet i Lansing i Michigan tirsdag. Foto: Chip Somodevilla / AP / NTB

Trump påstår at Biden var i «mental tåke»: – De måtte dra ham ned fra scenen i går

Donald Trump holdt tirsdag et folkemøte i Lansing i Michigan. Der gikk han kraftig ut mot sin konkurrent, Joe Biden.

Donald Trump holdt tirsdag kveld norsk tid et folkemøte i Michigan.

Her gikk han i kjent stil til personangrep mot demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

– Jeg vet ikke om dere så det, men i går måtte de dra ham av scenen da han skulle holde en tale, han hadde totalt mistet vettet. Og ingen i mediene rapporterer om dette, sa Trump.

Situasjonen han henviser til var en situasjon der Biden etter et valgkamparrangement ble stilt et spørsmål av en journalist.

Biden sliter åpenbart med å besvare spørsmålet, men det er også mye som skjer rundt ham, og vanskelig å si hva som egentlig foregår.

– Han var inne i en mental tåke, det er krise, skriver Trump på Twitter.

Flere i kommentarfeltet på Twitter tar til ordet for at Biden i denne situasjonen ble hastet videre og ikke hadde tid til å svare, og at det ikke var noen mental tåke han havnet i.

Trump har tidligere i uken hengt ut Biden for å ha kalt ham George under et valgkamparrangement. Det viste seg derimot at Biden svarte programlederen George Lopez, da han sa George. Trump har likevel brukt dette som et argument for at Biden er dement.

Bagatelliserer covid-19

Trump gjentok også noe han har gjentatt på en rekke folkemøter de siste dagene – at covid-19 ikke er like farlig som enkelte skal ha det til.

Totalt har rundt 260.000 mennesker i USA mistet livet som følge av pandemien. Trump selv ble smittet i begynnelsen av oktober, men kom seg raskt etter noen dager på Walter Reed sykehus.

– Min sønn Barron fikk covid-19. Han kom seg i løpet av 12 minutter. Få ungene deres på skolen, dette er ikke farlig, sa Trump.

Lover skattekutt

Trump lovet også under møtet, til stor jubel, ytterligere skattekutt.

– Jeg har gjennomført de største skattekuttene i historien, uttalte han.

Han påsto også at det aldri hadde vært lignende engasjement for en president, som den hans velgere viser i årets valgkamp.

– Joe Biden vil sette opp skattene, han går til valg på økte skatter, sa han.

Relatert