Fire omkom da båt kantret i Den engelske kanal

Fire mennesker omkom, og tilstanden til flere andre er alvorlig, etter at en båt med migranter kantret i Den engelske kanal tirsdag, ifølge franske myndigheter.

Én mann omkom da båten sank, mens tre andre døde etter å ha blitt hentet forfrosne opp av vannet.

To av dem var barn.

Ifølge Sky News skal barna ha vært fem og åtte år.

Den siste personen skal ha vært en kvinne, bekrefter den regionale administrasjonen.

Ifølge avisen skal båten ha kjørt inn i dårlig vær med sterk vind, da de var et par kilometer fra den franske kysten, tirsdag morgen.

Frykter flere savnede

Ifølge flere medier skal 15 andre som var med i båten ha overlevd, blant dem flere barn. Tilstanden til flere av dem er imidlertid alvorlig, ifølge en talsmann for franske myndigheter.

Det fryktes at det kan ha vært flere i den lille fiskebåten som var på vei fra Frankrike til Storbritannia da den forliste i Den engelske kanal, utenfor kysten av Dunkerque i Frankrike.

– Det kan virke som om en person, det kan være snakk om et spedbarn, fortsatt er savnet, sier talsmannen Herve Tourmente.

Et titalls personer skal ha vært om bord på båten, da de forsøkte å komme seg over havet til Storbritannia, men kantre og sank.

Boris Johnson viser sin støtte

Franske myndigheter har mobilisert fem fartøy i redningsaksjonen. I tillegg bistår et belgisk helikopter i søket som fremdeles pågår. Grunnet dårlig vær i området er søket vanskelig.

Det skal ha vært en større båt som ga beskjed om hendelsen.

Påtalemyndighetene i Dunkirk har satt i gang etterforskning for å finne ut av årsaken til at båten kantret.

Den britiske statsministeren Boris Johnson sender sine tanker til de pårørende.

– Vi har tilbudt franske myndigheter støtte, da de etterforsker denne forferdelige hendelsen. Vi vil gjøre alt vi kan for å slå ned på de nådeløse kriminelle gjengene som legger til rette for slike farlige reiser for sårbare mennesker, sa han.

(©NTB/TV 2)