Vekterstreiken trappes opp

Fra mandag av trappes vekterstreiken opp. Ytterligere 229 vektere tas ut i streiken.

TRAPPER OPP: Vekterstreiken blir trappet opp ytterligere fra mandag av. Foto: Goran Jorganovich/TV 2
TRAPPER OPP: Vekterstreiken blir trappet opp ytterligere fra mandag av. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

I en pressemelding opplyser arbeidstakerorganisasjonen, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), at uttaket består av mange nyinnmeldte medlemmer. Videre blir vekterne ved Kværner Stord, Kværner Verdal, Equinor Rotvoll og Råde Nasjonalt Ankomstsenter tatt ut i streik.

Vekterstreiken har nå pågått i over en måned. I midten av september tok NAF ut 420 vektere i streik. Samtidig tok Parat ut 383 av sine vektere.

Årsaken er at vekterlønnen har sakket akterut, og at arbeidsgiverne ikke har vist noen vilje til å tette gapet, ifølge NAF.

– Vekterne har sakket akterut lønnsmessig de siste årene fra en allerede lav lønn. Det var derfor forventninger til et oppgjør som bringer vekterlønnen nærmere gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Dessverre møtte vi ingen forståelse for dette i meklingen, sa forbundsleder Anita Johansen i NAF den gang.

Partene NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat har underveis vært innkalt til lovpålagt mekling hos Riksmekleren, men uten å komme til enighet.

Fra før er 2.169 vektere tatt ut i streik. Streiken har blant annet ført til at Oslo bussterminal stenger klokka 20 på kvelden.

(@NTB/TV 2)