KAN TA FÅ UKER: Områdedirektør Geir Bukholm i FHI sier de har kommet langt i planleggingen av levering av vaksinen når den kommer til Norge.
KAN TA FÅ UKER: Områdedirektør Geir Bukholm i FHI sier de har kommet langt i planleggingen av levering av vaksinen når den kommer til Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Anslag fra FHI: Første runde med koronavaksinering kan gjøres på tre uker

FHI tror at det kan ta tre uker fra de første dosene med vaksine kommer til Norge og til de prioriterte gruppene har fått vaksine.

Områdedirektør Geir Bukholm i FHI sier til VG sier at de har kommet langt i planleggingen av levering av vaksinen når den kommer til landet.

Det er ikke klart når det kommer en vaksine til Norge, men FHI har fått i oppdrag å være klar til å vaksinere folk allerede 1. desember.

Da skal de være klare til å ta imot vaksiner på lageret sitt og sende dem ut til landets kommuner, selv om de ikke aner hva slags vaksine som kommer og om den på lagres og fraktes i kjøleskapstemperatur eller 70 minusgrader, skriver VG.

Hvem som skal få vaksinen, er ikke bestemt. Det kommer an på hva slags vaksine som kommer.

– Det vil ta noen uker å få gjennomført vaksinasjonen i kommunene, men vi tror at vi ikke får tilstrekkelig antall vaksinedoser til å kunne tilby til hele befolkningen i første runde. Så vaksinene vil bli brukt til prioriterte grupper, sier Bukholm til avisen.

- Jeg tror vi klarer å få organisert et system som klarer å gjennomføre den typen vaksinering i løpet av to til tre uker, sier han.

Relatert