«Hettemannen» har meldt seg – er sjekket ut av Hagen-saken

Mannen i 60-årene meldte seg på politivakten i Lillestrøm onsdag kveld, etter å ha sett etterlysningen i mediene.

Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Onsdag ga politiinspektør Agnes Beate Hemiø sine første intervjuer til pressen på flere måneder. Der fikk hun mange spørsmål om den såkalte «hettemannen».

Etter medieoppmerksomheten meldte en norsk mann i 60-årene seg på Lillestrøm politistasjon i går kveld. Mannen bor i nærområdet.

Sjekket ut

Den ukjente mannen, som ifølge politiet har dekket til ansiktet, blir sett gående på en overvåkningskamera fra Lørenskog ishall, ned forbi Metro senter og ned mot Sloraveien en drøy time etter det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen.

«Han har avgitt forklaring om egne bevegelser til politiet og har fremlagt dokumentasjon, blant annet i form av elektroniske spor, som verifiserer opplysningene. Hans forklaring støttes også av vitner», skriver politiet i en pressemelding.

De kan ikke se at de tidligere har mottatt tips om mannen, som nå er sjekket ut av saken.

Ikke fått det med seg

Til TV 2 onsdag sa politiinspektør Agnes Beate Hemiø at det kunne være naturlige årsaker til vedkommende ikke hadde meldt seg, men at de anså det som mistenkelig at de ikke hadde hørt fra mannen.

– Mannen har forklart at han ikke har fått med seg etterlysningen tidligere, og at han først onsdag kveld ble oppmerksom på at det kunne være ham politiet ønsket kontakt med, sier politiinspektøren torsdag.

– Politiet er takknemlige for å få avklart dette og ønsker å takke publikum for den bistand vi har fått i arbeidet med å identifisere mannen, sier hun videre.

Relatert