IKKE KONTROLL: Kommuneoverlegen sier at de ikke har kontroll på smitten i kommunen.
IKKE KONTROLL: Kommuneoverlegen sier at de ikke har kontroll på smitten i kommunen. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen

16 personer smittet i Gjøvik – frykter superspreder

I løpet av bare noen få dager har antallet smittede på Gjøvik plutselig steget. Nå frykter kommuneoverlegen at de har en superspreder.

Den siste uken har 16 personer fått påvist koronaviruset i Gjøvik kommune.

– Frykten er at vi har en såkalte superspreder, som kanskje ikke vet at de er smittet. Derfor jeg ønsker at folk begrenser sin sosiale omgang og nærkontakt med andre enn sine aller nærmeste, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Oppland Arbeiderblad.

Kommunen har satt krisestab og jobber nå på spreng for å kartlegge smittesituasjonen.

For de fleste av koronatilfellene er smittekilden foreløpig helt ukjent, og det jobbes intensivt med å finne en sammenheng og å begrense utbruddet.

KRISEMØTE: Kriseledelsen i kommunen holdt i dag et krisemøte. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen
KRISEMØTE: Kriseledelsen i kommunen holdt i dag et krisemøte. Foto: Harald Bjørnson Jacobsen

Fuglem Berg sier til TV 2 at rundt 200 personer er satt i karantene. Mange av disse er elever ved en videregående skole og beboere i omsorgsbolig.

Kommunen har vært i dialog med Folkehelseinstituttet om smittesituasjonen og har diskutere hvorvidt man bør sette i gang tiltak eller restriksjoner.

– Foreløpig vurderer vi det slik at vi ikke innfører nye restriksjoner eller begrensninger, men dette vil vurderes på nytt dersom situasjonen endrer seg, sier hun.

Kriseledelsen i Gjøvik er innkalt til møte i dag. De skriver i en pressemelding at det kan bli aktuelt å innkalle til ekstraordinært kommunestyremøte på kvelden for å iverksette bredere tiltak i kommunen.

Relatert