DREPT: Fazal Dad Chaudhry (80) fra Bærum er knivdrept i Pakistan.
DREPT: Fazal Dad Chaudhry (80) fra Bærum er knivdrept i Pakistan. Foto: Privat

Norsk 80-åring knivdrept i Pakistan

Den norske statsborgeren Fazal Dad Chaudhry (80) fra Bærum er drept i Pakistan.

TV 2 har snakket med familien til offeret og publiserer navn og bilde etter deres samtykke.

Drapet skjedde torsdag den 15. oktober i Kharian distriktet i Pakistan.

To personer er så langt pågrepet i saken, og flere er etterlyst.

TV 2 vet at både Utenriksdepartementet og Kripos raskt ble koblet inn. Ifølge pakistansk politi skal motivet være et ønske om å overdra eiendommene til offeret.

– Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger skal ha dødd i Pakistan. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sier pressevakt Guri Solberg i Utenriksdepartementet til TV 2.

Hun vil ikke bekrefte at det er snakk om et drap.

Kona pågrepet

Etter det TV 2 får opplyst, ble 80-åringen stukket en rekke ganger med kniv.

Fazal Dad Chaudhry kom til Norge i 1970. Etter at kona døde av kreft i 2000, bodde han mye i Pakistan. Seks år senere giftet han seg på nytt med en pakistansk kvinne.

Det er hun som nå er pågrepet og siktet for drapet. Også sønnen hennes fra et tidligere ekteskap er pågrepet, mens hennes nevø er etterlyst og på frifot.

TV 2 har snakket med sønnen til offeret, Shabaz Dad Chaudhry. Han er hovedtrener og sportslig leder for Nesøya IL tennis.

Sjokkbeskjeden

Chaudhry fikk sjokkbeskjeden klokken 19.15 forrige torsdag.

– Jeg sto på tennisbanen og fikk en telefon. Den fikk jeg ikke tatt fordi jeg hadde trening med herrelaget til Nesøya. Så ringte det opp igjen og da var det storebroren min som ringte. Han var helt i sjokk og spurte meg om det er sant. Er det sant, gjentok han. Han var helt utenfor. Så sa jeg, hva mener du? Hva har skjedd? Og da fortalte han at noen hadde drept pappa, sier Dad til TV 2.

I SORG: Shabaz Dad Chaudhry er i sorg etter at faren hans ble drept i Pakistan.
I SORG: Shabaz Dad Chaudhry er i sorg etter at faren hans ble drept i Pakistan. Foto: Privat

Han og hele familien reiste fra Bærum til Pakistan dagen etter. Der fikk de vite at det var farens nye kone som var pågrepet av politiet.

Tusenvis i begravelsen

Motivet for drapet skal ha vært arv og eiendom, ifølge siktelsen.

– Vi er helt i sjokk. Vi vet ikke hva som skjedde og hvorfor hun og hennes sammensvorne gjorde dette. Faren vår var verdens hyggeligste mann. Han var høyt respektert i området og kjent for å donere mye penger til fattige. Det var tusenvis av mennesker i begravelsen hans, sier Dad.

Han håper nå at norske myndigheter kan legge press på pakistansk politi slik at alle de skyldige blir tatt og straffeforfulgt.

– Jeg har bodd i Norge i nesten hele mitt liv og kjenner ikke det pakistanske rettsvesenet. Jeg håper at Utenriksdepartementet hjelper oss med å finne ut av hva som har skjedd skjedd. Vi føler oss veldig alene her og er bekymret, sier sønnen til offeret.

80-åringen etterlater seg tre sønner og tre døtre i Norge.

Relatert