Raser etter Trump-tale: – Denne typen retorikk som satte meg og familien min i fare

Michigan-guvernør Gretchen Whitmer raser etter Trumps tale i Michigan natt til søndag.

Tidligere i oktober ble en rekke personer pågrepet i Michigan, mistenkt for å ha planlagt å kidnappe den amerikanske delstatens demokratiske guvernør Grechen Whitmer i hennes feriehus.

«Lock her up»

Flere av mennene knyttes til den høyreekstreme Boogaloo-bevegelsen. Kidnappingsplanene ble tema under Donald Trumps valgmøte, og presidenten uttalte seg generelt lunkent om Whitmer.

– Forhåpentligvis sender dere henne av gårde snart, uttalte Trump.

På et tidspunkt ropte tilskuerne «lock her up» gjentatte ganger.

– Jeg tror hun ble truet, ikke sant? Og hun ga meg skylden! Våre folk var de som jobbet med hennes. Vi får se hva som skjer, svarte Trump da.

Slår tilbake

Guvernør Whitmer reagerer kraftig på Twitter natt til søndag norsk tid.

– Det er akkurat denne retorikken som satte meg, familien min og andre som jobber for myndighetene sine liv i fare mens vi jobber for å redde våre medborgere. Dette trenger å stoppe, uttaler hun.

Digitalsjefen hennes, Tori Saylor, reager også:

– Hver gang presidenten gjør dette på et valgmøte, så eskalerer den voldelige retorikken mot henne på sosiale medier med en gang. Dette må stoppe. Det bare må stoppe, uttaler Saylor.

Siktet for planlegging av kidnapping

Ifølge AP hadde de siktede planlagt kidnappingen i flere måneder ved trene med militsmedlemmer. Fire menn hadde også planlagt å møtes denne uken for å betale og utveksle eksplosiver og diverse utstyr.

Adam Fox, som beskrives som en lederskikkelse i gruppen, skal også ha kjøpt et elektrosjokkvåpen for å bruke under kidnappingen.

Han har forklart at gruppen ville prøve Gretchen Whitmer for retten – for forræderi.

På fredag ble det bestemt av en føderal dommer at fem menn som kobles til trusselen vil stilles for retten, ifølge CNN.

Brandon Caserta, Adam Fox, Kaleb Franks, Ty Garbin og Daniel Harris har blitt siktet for å planlegge kidnapping av Whitmer. Frem til nå er til sammen 14 personer siktet.

Relatert