Leteaksjon etter eldre kvinne ved Blefjell

Letemannskaper har i hele natt lett etter en 69 år gammel kvinne i området rundt Blefjell i Numedal. Hun har vært savnet siden lørdag ettermiddag.

Ved firetiden opplyser politiet på Twitter at leteaksjonen har pågått med full styrke i hele natt, og at den vil fortsette søndag morgen.

Operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt opplyste lørdag kveld til NTB at det nå er finsøkt i nesten en kilometers radius fra hytta kvinnen gikk fra.

– Sivilforsvaret bistår med telt og annet utstyr, så vi skal kunne holde søket i gang utover natta, opplyste Grindem.

Et Sea King-helikopter er i området, og søker sammen med politiets hundepatrulje, Norske redningshunder og frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp. I tillegg har politihelikopteret deltatt i søket.

Leteområdet ligger i Rollag kommune. Det er oppholdsvær og noe vind på stedet. Bekymringen er at kvinnen skal bli nedkjølt om hun ikke blir funnet raskt. Ved firetiden natt til søndag var det rundt tre minusgrader i området.

Politiet meldte først om at kvinnen var savnet klokka 17.50, og ber nå folk ringe 112 dersom de har sett henne. Kvinnen har gått alene på tur. Hun er 160 centimeter høy med normal kroppsbygging og blondt, halvlangt hår. Kvinnen hadde på seg grønn turjakke og -bukse.

(©NTB)