PROTESTERER: Lørdag pågår det store protester i flere amerikanske byer for å markere motstand mot Donald Trumo og Amy Coney Barrett. Foto: REUTERS/Erin Scott
PROTESTERER: Lørdag pågår det store protester i flere amerikanske byer for å markere motstand mot Donald Trumo og Amy Coney Barrett. Foto: REUTERS/Erin Scott

Protesterte mot Trumps førstevalg

Lørdag samlet tusenvis av mennesker seg i sentrum av Washington D.C. for å protestere mot Donald Trump og høyesterettsdommerkandidat Amy Coney Barrett.

På torsdag skal det amerikanske senatets justiskomité ta stilling til om Amy Coney Barrett skal bli nominert som USAs nye høyesterettsdommer.

Om hun blir nominert, er det forventet at den republikanske majoriteten i Senatet vil godkjenne nominasjonen.

Amerikanske feministgrupper i USA er imidlertid bekymret for at Amy Coney Barrett vil innskrenke kvinners mulighet til å ta abort, dersom hun blir USAs nye høyesterettsdommer.

Derfor samlet tusenvis av mennesker seg i Washington D.C. for å protestere mot kandidaten, lørdag.

– Når vi slår oss sammen og tar til gatene, så er kvinnene den største politiske kraften i USA, og det finnes ingenting som Donald Trump kan gjøre for å stoppe oss, sa Rachel O'Leary Carmona, direktør i den amerikanske kvinnemarsj-bevegelsen.

Protester

I tillegg til protestene i Washington D.C., var det også lignende protester i flere andre amerikanske byer.

I tillegg til å protestere mot Barrett, protesterte også feministene med mål om å oppnå et amerikansk presidentbytte.

– Stem han ut! Stem han ut, lød beskjeden fra protesttogene.

– Kvinner er truet i en verden hvor et kristent teokrati er i nærheten av å overta makten. De neste ukene kommer til å avgjøre så mange ting for kvinner, sa Kelsey Weir, en av de tusenvis av menneskene som hadde møtt opp ved protestmarsjen i den amerikanske hovedstaden.

Motstand

Kvinnemarsjen har imidlertid møtt motstand fra Independent Womens Forum, en konservativ kvinnebevegelse i landet.

De viste sin støtte til Barrett med en kontraprotestmarsj, også den i Washington D.C., med budskapet «I'm With Her».

– Kvinnemarsjen flagger med feminisme, men de fremmer egentlig ikke likestilling eller muligheter for kvinner. Det er derfor de nå velger å kjempe mot Amy Coney Barrett, som er en kvalifisert høyesterettsdommerkandidat, skriver bevegelsen på sin hjemmeside.

Relatert