DREPT: Samuel Paty ble 47 år.
DREPT: Samuel Paty ble 47 år. Foto: Shutterstock editorial

TV-kanal: Læreren ble anmeldt for å ha vist Muhammed-karikatur

Faren til en jente i klassen til drepte Samuel Paty anmeldte læreren for å ha vist frem en Muhammed-karikatur for elevene. Paty anmeldte faren tilbake for ærekrenkelse.

En av de ni personene som er i politiets varetekt etter drapet på lærer Samuel Paty (47) fredag kveld, er faren til en 13 år gammel jente som var elev i Patys klasse.

Det melder TV-kanalen BFMTV.

Faren anmeldte Paty til politiet etter at læreren viste en karikatur av profeten Muhammed i en time om ytringsfrihet.

Faren la også ut en video av seg selv på sosiale medier, der han reagerte sterkt på at han hadde vist elevene karikaturer.

Paty skal i etterkant av dette ha anmeldt faren tilbake, for ærekrenkelse.

Gjerningsmann

Det var ved 17-tiden fredag at det kom meldinger om at en mann var blitt halshugget i en forstad utenfor Paris, i Conflans-Sainte-Honorine.

Kort tid etter skjøt og drepte politiet en mistenkt gjerningsmann – en 18 år gammel mann som opprinnelig er fra Tsjetsjenia, født i Moskva.

Jean-François Ricard i den franske påtalemyndigheten opplyser også at den 18 år gamle tsjetsjeneren ba elever peke ut læreren for ham.

Kort tid før drapet mottok Paty trusler, og også skolen han jobbet for mottok trusler. Paty var likevel ikke under politibeskyttelse.

Blant de ni som er pågrepet av politiet og avhøres, er angriperens 17 år gamle bror, foreldre og bestefar. To av de pågrepne skal være foreldre til elever der læreren underviste.

– Folk er rystet

Meldingen om drapet kommer samtidig som det pågår en rettssak i kjølvannet av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015.

– Folk er helt rystet. Dette går kanskje enda mer inn på dem fordi det var en skolelærer som ble halshugget på denne grusomme måten. Det er ikke lenge siden at vi hadde et angrep mot det man trodde var Charlie Hebdos kontorer, hvor to ble alvorlig skadd av samme grunn. Nå er terrornivået ekstremt høyt i Frankrike, sier journalist Vibeke Knoop Rachline til TV 2.

Relatert