SIVS FIENDER: Siv Jensen ga merkelapper til Lan Marie Berg, Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken og Bjørnar Moxnes.
SIVS FIENDER: Siv Jensen ga merkelapper til Lan Marie Berg, Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken og Bjørnar Moxnes. Foto: Berit Roald

Frp-Jensen med frieri: – Du hører fra meg, Trygve!

GARDERMOEN (TV 2): En hemmelighetsfull Siv Jensen varsler at hun i neste uke vil ta kontakt med Trygve Slagsvold Vedum. Om hva - vil Frp-lederen ikke svare på.

– Du har flere problemer, Trygve. Du vil jo samarbeide med Jonas. Men du får jo ikke flertall alene med Jonas. Du må samarbeide med MDG. Eller SV. Eller kommunistpartiet Rødt. Så det betyr, Trygve, at du skal i forhandlinger med Vingle-Jonas, Ulve-Audun, Bompenge-Lan, Kommunist-Bjørnar. Lykke til med det, Trygve. Har det streifet deg at du har valgt feil lag? sa Siv Jensen i talen til Frps landsmøte.

Frp-lederen inviterte Sp-lederen til samarbeid - igjen.

- Så til deg, Trygve - du hører fra meg neste uke!

I går angrep Vedum Jensen hos TV 2.

– Siv Jensen var finansminister i sju år og økte avgiftene mer enn noen andre finansministre. Troverdigheten er lik null, sa Sp-lederen.

Avgiftsboom

Selv om Frp er stiftet nettopp for å kutte avgifter, så viser ferske tall Finansdepartementet har utarbeidet for TV 2 en helt annen historie:

På de sju årene Frp og Siv Jensen styrte Finansdepartementet økte avgiftene med 6,3 milliarder kroner. Det er mer enn de rødgrønne gjorde under Jens Stoltenberg.

Takker Bondevik

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og finansminister Per Kristian Foss kuttet med 5,7 milliarder kroner.

– I går kunne vi høre på TV 2 at Kjell Magne Bondevik skrøt av alkoholavgiftene. Nå snakker vi, Kjell Ingolf. Nå har jo Bondevik - på vegne av KrF - gitt en invitasjon til lavere avgifter på tobakk, alkohol og andre grensehandelsprodukter, sa Jensen til landsmøtet.

Per Kristian Foss sa i går at det handler om vilje fra finansministeren.

– Jeg er helt enig med Per-Kristian Foss også. Det er lett å sette ned avgiftene. Vi vil. Så er det opp til Venstre, KrF og Høyre.

Relatert