UTBRUDD: Flere involvert i Joe Bidens valgkampapparat har den siste tiden fått påvist koronavirus.
UTBRUDD: Flere involvert i Joe Bidens valgkampapparat har den siste tiden fått påvist koronavirus. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS

Nok en person i Joe Bidens krets koronasmittet

Joe Bidens valgkampteam registrerte et tredje smittetilfelle torsdag. Også denne personen kobles til en flygning til Arizona forrige uke.

Visepresidentkandidat Kamala Harris har avlyst sine reiser til over helgen etter at hennes kommunikasjonssjef fikk påvist koronasmitte. Også et besetningsmedlem på flyet Harris, Biden og store deler av staben var på til Arizona 8. oktober har testet positivt.

Harris har selv avlagt en negativ koronatest torsdag. Til tross for det negative prøvesvaret utsetter hun alle valgkamparrangementer frem til mandag.

Torsdag varsler Biden-staben at en tredje person som var på dette flyet har avlagt positiv prøve. Det dreier seg om en person som har ansvar for å chartre flyet Biden-kampanjen benytter seg av.

– Ingen av disse personene har hatt kontakt med Biden, Harris eller noen andre involvert i kampanjen siden de testet positivt, etter i de 48 timene før de testet positivt, sier Biden-kampanjen i en uttalelse.

Kort tid senere opplyser også kampanjen at Biden har avlagt en negativ koronatest.

Ettersom Biden ikke har vært i direkte kontakt med noen av de koronasmittede, går han heller ikke i karantene.

Relatert