SISTE KVELD: Timer før Liverpool ble stengt gikk hundrevis ut i gatene for å få seg en siste fest før samfunnet ble nedstengt.
SISTE KVELD: Timer før Liverpool ble stengt gikk hundrevis ut i gatene for å få seg en siste fest før samfunnet ble nedstengt. Foto: Phil Noble / Reuters

Liverpool kokte rett før «lockdown»: – De bryr seg ikke om at folk dør

Leger langer ut mot festdeltakere etter at hundrevis av personer utnyttet de siste timene til det fulle før Liverpool ble stengt i fire uker.

Den britiske regjeringen kunngjorde mandag et smittevernregime med tre ulike nivåer. Liverpool er blant byene som fikk det strengeste regimet.

Planen er blant annet at virksomheter som treningssentre og puber blir helt stengt i en måned. Formålet er at personer som ikke er i samme husstand ikke skal samles.

Endringene skjedde natt til onsdag. Da hadde ungdommen og studenter i Liverpool bestemt seg for å ta den helt ut før samfunnet ble stengt ned.

(se video fra sosiale medier lenger ned)

I full fest og dans samlet de seg i byens gater. Samtidig kokte det i sosiale medier,med rasende hjemmesitterne som langet ut mot det manglende smittevernhensynet.

En av de som la ut video av festingen er Inzamam Rashid, en reporter i Sky News.

– Jeg er veldig trist over det som har skjedd. Det er en flott by hvor jeg har vokst opp, og selvfølgelig er reglene en stor forandring. Men jeg synes det er uansvarlig, sier arbeids- og pensjonsminister i Storbritannia Therese Coffey ifølge Daily Mail.

– Det er skuffende og slike forsamlinger vil på ingen måte hjelpe oss med å slå ned viruset, sier hun videre.

– Bryr seg ikke om at folk dør

Ifølge Sky News, som har snakket med flere intensivleger på det lokale sykehuset, er kapasiteten tilnærmet sprengt.

FESTKVELD: Timer før byen gikk i lockdown var det flere unge som gikk ut til gatene for å feste en siste gang før byen stengte ned.
FESTKVELD: Timer før byen gikk i lockdown var det flere unge som gikk ut til gatene for å feste en siste gang før byen stengte ned. Foto: Phil Noble / Reuters

– Vi arbeider med 100 prosent kapasitet. Nødetatene er sprengt og det er umulig med sosial distanse. Jeg vil hevde vi nærmer oss en katastrofe, også ser man at folk flokker seg på den måten. Jeg er sjokkert, skal en lege ha sagt ifølge SkyNews.

En annen lege skal ha fortalt at festingen viser at de ikke bryr seg om de som blir rammet av viruset.

– De bryr seg ikke om at folk dør av viruset. Det er hjerteknusende å se, sier en av de andre.

Relatert