Bergen sentrum. Foto: Jan-Petter Dahl  / TV 2
Bergen sentrum. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

35 koronatilfeller knyttes til ett utested i Bergen

Hele 35 koronatilfeller kan knyttes til et utested i byen den samme kvelden, melder Bergen kommune.

I en oppdatering tirsdag skriver kommunen at mange av de smittede i byen i helgen har tilknytning til utesteder og private arrangementer, og at det ved ett utested er tilknyttet ikke mindre enn 35 smittetilfeller fra den samme kvelden.

– Dette viser hvor viktig det er å fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og bli hjemme om man er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland i en pressemelding.

Tirsdag er det bekreftet 20 nye smittetilfeller i Bergen. Alle har kjent smittevei, og det store flertallet er nærkontakter av tidligere smittede fra fest eller utested, opplyser kommunen.

Løland understreker overfor TV 2 at ikke alle 35 smittede har vært på utestedet selv.

– Det er snakk om folk som har vært på et utested i Bergen, og disse har blitt smittet. Videre har disse smittet sine nærkontakter. Det er altså ikke snakk om 35 som er blitt smittet på utestedet, men ringvirkningene i ettertid, sier Løland.

Smittevernoverlegen sier likevel at de fleste av de 35 var på utestedet. Smitten ble spredt på utestedet for flere uker siden.

De smittede er i alderen 19–74 år.

Én av dem som er registrert smittet i Bergen tirsdag, er importsmitte fra utlandet.

Relatert