ÅSTEDET: Det angivelige overgrepet skal ha skjedd i Teatergata i Oslo sentrum, like ved tinghuset.
ÅSTEDET: Det angivelige overgrepet skal ha skjedd i Teatergata i Oslo sentrum, like ved tinghuset. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Mann pågrepet lørdag:

Mener særlig sårbar kvinne ble voldtatt rett ved Oslo tingrett

På kvelden 16. juni mener politiet at kvinnen ble voldtatt i en gate midt i Oslo sentrum. I helgen ble en rumener pågrepet etter DNA-treff i en sædprøve.

Det får TV 2 opplyst.

Mandag ettermiddag møtte mannen, som er i 40-årene, i Oslo tingrett, der han ble varetektsfengslet i fire uker. Retten mener det er grunn til å mistenke at han vil unndra seg straff om han løslates nå.

Selv nekter mannen straffskyld, opplyser hans forsvarer Olav Haaland.

Hendelsen fant sted omkring klokken 21.00 i Teatergata like ved Oslo tingrett den 16. juni i år. Mens kvinnen hevder hun ble tvunget til å utføre seksuelle handlinger med mannen, forklarer han selv at det var frivillig.

FORSVARER: Advokat Olav Haaland opplyser at hans klient nekter straffskyld.
FORSVARER: Advokat Olav Haaland opplyser at hans klient nekter straffskyld. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Dro til åstedet – fikk DNA-treff

Verken advokat Haaland eller politiadvokat Kari Kirkhorn vil overfor TV 2 svare på hvordan de to møttes eller hvilken relasjon de to har.

Kvinnen anmeldte hendelsen etter to dager. Fordi hun anses av politiet å være i en særlig sårbar situasjon, ble det gjennomført et tilrettelagt avhør av henne.

Ti dager etter hendelsen tok politiet med seg kvinnen til Teatergata. Der pekte hun ut åstedet, får TV 2 opplyst.

Politiet tilkalte deretter en hundepatrulje. Hundene fant spor av sæd, som ble sendt til analyse hos Oslo universitetssykehus.

Så, 3. september i år, fikk politiet beskjed om at det fantes en DNA-profil.

FØRER SAKEN: Politiadvokat Kari Kirkhorn fikk Oslo tingretts medhold i å fengsle den siktede mannen i fire uker.
FØRER SAKEN: Politiadvokat Kari Kirkhorn fikk Oslo tingretts medhold i å fengsle den siktede mannen i fire uker. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix

Gjennom det europeiske politisamarbeidet fikk politiet 25. september til svar at profilen stemmer overens med en profil fra en overgrepssak fra et annet land. Mannen er straffedømt i andre land, blant annet Østerrike, ifølge TV 2s opplysninger.

Tatt på lørdag

Politiet gjorde deretter søk på navnet i sine egne registre og fant en mann som var stoppet i Oslo sentrum etter mistanke om promillekjøring 12. september.

Basert på et telefonnummer og en bil som de knyttet til ham, fant politiet mannen. Lørdag ble han pågrepet på Ryen i Oslo, der han har oppholdt seg siden han kom til Norge i mars.

– Vi er så langt fornøyd med at våre funn i det kriminaltekniske sporet har gitt resultater i denne saken, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Mannen har tatt betenkningstid til å vurdere om han vil anke varetektsfengslingen. Siktede er ikke tidligere straffedømt i Norge, ifølge TV 2s opplysninger.

Relatert