IKKE FORNØYD: Smittervernekspert Anthony Fauci er misfornøyd med å ha blitt brukt i en valgkampvideo for Donald Trump.
IKKE FORNØYD: Smittervernekspert Anthony Fauci er misfornøyd med å ha blitt brukt i en valgkampvideo for Donald Trump. Foto: Mandel Ngan

I ordkrig etter reklame: – Tatt ut av kontekst

USAs smittevernekspert Anthony Fauci med måten Trump-kampanjen bruker ordene hans i en valgkampreklame.

Det var forrige uke publiserte presidenten en 30 sekunder lang video om sin erfaring med koronaviruset. I videoen brukes blant annet et klipp der det fremstår som Fauci roser Trump-administrasjonens håndtering av viruset.

– Jeg kan ikke forestille meg at noen kunne gjort noe mer, sier Fauci i klippet som benyttes i videoen.

Til CNN sier smitteverneksperten at ordene er tatt ut av kontekst. Han sier han ikke har gitt sitt samtykke til å være med i videoen.

– I mine nesten fem tiår i offentlig tjeneste har jeg aldri offentlig støttet en politisk kandidat. Kommentaren som ble tilskrevet meg, uten min tillatelse, ble tatt ut sammenheng fra en uttalelse jeg hadde for noen måneder siden om innsatsen til folkehelsemyndighetene, sier Fauci i en uttalelse til kanalen.

– Det er Faucis egne ord

Kommentaren er hentet fra et intervju Fauci gjorde med Fox News helt tilbake i mars. I intervjuet hyller Fauci hvordan Det hvite hus' korona-innsatsstyrke jobbet døgnet rundt i respons til viruset. Trump var ikke en del av innsatsstyrken, og ble ikke nevnt spesifikt i intervjuet.

Trump responderer på påstandene fra Fauci i en Twitter-melding natt til mandag.

– Dette er Faucis egne ord. Vi har gjort en «fenomenal» jobb, ifølge enkelte guvernører. Mange er enige. Og nå kommer vaksinene og kurene, lenge før man skulle tro! skriver presidenten.

Relatert