Flere republikanere smittet etter dommerpresentasjon

President Donald Trumps tidligere politiske rådgiver, Kellyanne Conway, bekrefter at hun er koronasmittet. Trumps dommerpresentasjon i Rosehagen utvikler seg sakte men sikkert til en smittebombe.

FOLKERIKT: For en uke siden presenterte Donald Trump sin kandidat til høyesterett i Rosehagen. Nå er syv av deltakerne smittet. Foto: Alex Brandon/AP Photo
FOLKERIKT: For en uke siden presenterte Donald Trump sin kandidat til høyesterett i Rosehagen. Nå er syv av deltakerne smittet. Foto: Alex Brandon/AP Photo

Meldingene om at personer som har deltatt på dommerpresentasjonen i Rosehagen tilhørende Det hvite hus er smittet fortsetter å komme inn. Lørdag morgen norsk tid har totalt ni deltagere testet positivt for koronaviruset.

Donald Trumps politiske rådgiver bekrefter at hun er en av de som har testet positivt etter arrangementet.

– I kveld testet jeg positivt for covid-19. Symptomene mine er svake, med lett hoste, og jeg føler meg i fin form. Jeg har innledet karantene etter råd fra leger, skriver Conway på Twitter.

– Som alltid, mine tanker går til alle som er berørt av denne globale pandemien, skriver hun videre.

Var i Rosehagen

Conway var til stede i Det hvite hus' rosehage forrige lørdag der president Donald Trump presenterte dommer Amy Coney Barrett som kandidat til det ledige vervet som høyesterettsdommer.

Conway satt i likhet med resten av publikum svært tett under arrangementet. Få av deltakerne brukte munnbind.

Blant disse deltakerne var også Thom Tillis, som kort tid før Conway bekreftet at han er smittet.

– Heldigvis har jeg ingen symptomer, og jeg føler meg i fin form, sa Tillis, en senator fra North Carolina, i en kunngjøring fredag kveld.

Vil utsette nominasjonen

Dommerpresentasjonen i Rosehagen utvikler seg sakte men sikkert til en smittebombe. I tillegg til Donald Trump og førstefrue Melania, har også senator Mike Lee fått påvist koronasmitte.

Både Lee og Tillis er medlemmer i Senatets justiskomité. Komiteen må godkjenne dommerkandidater før det holdes full avstemning i Senatet.

De mange smittetilfellene har sådd tvil rundt nominasjonen av Barrett. Etter at Tillis fikk påvist smitte, tok den demokratiske senatoren Andy Schumer til orde for at nominasjonen må utsettes. Republikanerne insisterer derimot på at nominasjonen vil gå som planlagt, skriver CNN.

I alt er nå ni personer som deltok på arrangementet i Rosehagen smittet av korona, deriblant en reporter og presidenten ved Norte Dame University John Jenkins.

Fredag sa Det hvite hus at de forventet at det ville dukke opp flere smittetilfeller innen kort tid.