Dette sa Trump like før han testet positivt for koronaviruset

Like før Donald Trump testet positivt for koronaviruset, sa han i en tale til det amerikanske folk at landet nærmer seg slutten på koronapandemien.

Trump snakket fra Det hvite hus i forbindelse med en litt annerledes markering av den tradisjonrike Al Smith Dinner, som holdes årlig til inntekt for veldedige katolske organisasjoner.

Arrangementet ble holdt på videolink på grunn av koronapandemien.

Presidenten innledet sin tale med å skryte av hvordan New York City har håndtert koronapandemien, og kritiserte nok en gang Kina.

– Kina burde ikke latt dette skje, men det gjorde det, sa presidenten, før han hevdet at USA har gjort store medisinske fremskritt den siste tiden.

– Vi sørger for alle de som har mistet noen de er glad i, og til ære for deres minne vil vi bekjempe viruset. Medisinske fremskritt har gjort at dødeligheten er redusert 85 prosent siden april. Vi er i rute til å produsere en vaksine før utgangen av året, og kanskje betydelig tidligere, sa presidenten.

– Jeg vil si at pandemien nærmer seg slutten, og neste år vil være et av de beste årene i vart lands historie.

Smittet

Fredag morgen ble det kjent at Donald Trump har testet positivt på koronaviruset.

Presidenten kunngjorde nyheten på sin egen Twitter-konto.

– Vi vil begynne karantenen og prosessen med å bli friske. Vi vil komme oss gjennom dette sammen, skriver presidenten.

Trump og førstedamen testet seg for viruset etter at hans nære rådgiver Hope Hicks (31) testet positivt torsdag.

Donald Trump er 74 år gammel, en alder som plasserer ham i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av viruset.

– Tok test

Trump ble intervjuet på TV-kanalen Fox News samme kveld.

– Jeg vet ikke om vi må i karantene eller om vi er smittet. Jeg bare tok en test, og så får vi se hva som skjer, sa Trump i et telefonintervju med Fox News' Sean Hannity torsdag kveld.

Han regnet med å få vite prøveresultatet enten senere torsdag kveld eller fredag morgen. Kort tid etter utdypet presidenten situasjonen på Twitter:

– Hope Hicks, som har jobbet så hardt uten en gang å ta en liten pause, har akkurat testet positivt for Covid-19. Forferdelig! Førstedamen og jeg venter på testresultatene våre. I mellomtiden vil vi begynne karanteneprosessen, skriver Trump på Twitter tidlig fredag morgen norsk tid.

Fredag morgen norsk tid tvitret presidenten at han var smittet.

Relatert