SMITTET: USAs førstedame Melania Trump.
SMITTET: USAs førstedame Melania Trump. Foto: Julio Cortez

Dette sier førstedamen om å være koronasmittet

Melania Trump og ektemannen må forberede seg på å sitte i karantene den neste tiden.

Tidlig fredag morgen fortalte USAs president Donald Trump (74) at han og førstedame Melania Trump er smittet av koronaviruset.

Tre timer før nyheten kom motkandidaten i presidentvalgkampen, demokraten Joe Biden, med et kraftig angrep på presidentens korona-håndtering.

I Tweeten beskylder Biden Trump for å forsøke å avlede oppmerksomheten fra sin «mislykkede» håndtering, som ifølge Biden har kostet over 200.0000 amerikanere livet.

Legen: vil jobbe

I natt ble det kjent at Trumps nære medarbeider Hope Hicks var blitt smittet, og at de har oppholdt seg sammen flere ganger den siste uken.

Trumps lege, Sean P. Conley, har ifølge The Washington Post uttalt at både Trump og førstedamen er i fin form på nåværende tidspunkt.

– Helseteamet ved Det hvite hus og jeg vil årvåkent følge med, og jeg setter pris på støtten vi får av noen av landets beste medisinske fagfolk og institusjoner. Jeg forventer at presidenten fortsetter å utføre sine plikter uten avbrudd mens han blir bedre, og jeg vil holde dere oppdatert på alle fremtidige oppdateringer, skriver Conley i et brev sitert av Fox News.

Føler seg bra

Fredag morgen kommenterer Melania Trump smitten på Twitter.

– I likhet med det så mange amerikanere har gjort i år, vil presidenten og jeg gå i karantene hjemme etter å ha testet positivt for Covid-19. Vi føler oss bra, og har utsatt alle kommende arrangement. Vennligst pass på deg selv, vi vil komme oss gjennom dette sammen, skriver førstedamen.

Ifølge CNN viser timeplanen til Trump at han i helgen hadde planlagt å delta i et pengeinnsamlingsarrangement ved Trump-hotellet i Washington D.C. i helgen, samt dra på et velgermøte i Sandford i delstaten Florida.

– Vi ber

USAs visepresident Mike Pence forteller fredag at han og kona Karen sender sin kjærlighet, og ber for presidentparet.

– Vi ber sammen med millioner av amerikanere for deres fulle og raske bedring. Gud velsigne deg president Trump og vår fantastiske førstedame Melania, uttaler han.

– God bedring

Flere politikere rundt om i verden har tatt til Twitter for å ønske presidenten og førstedamen god bedring.

– Min mann Abraham og jeg sender våre beste ønsker og aloha til presidenten og førstedamen og ber om at de blir raskt friske, skriver Gabbard på Twitter, skriver demokraten Tulsi Gabbard.

Gabbard var kandidat til demokratenes presidentkandidat til valget i 2020.

Over 7 millioner smittet

CNNs medisinske sjefskorrespondent doktor Sanjay Gumpta uttaler fredag morgen at Trump-smitten ikke er helt uventet.

– Det er ikke overraskende med tanke på smittsomheten, og flere folk i «The West Wing» har hatt jevnlig kontakt med denne sykdommen, sier Gupta.

Han presiserer at det er vanskelig å spekulere i hva som vil skje videre, og legger til at Trump trolig vil komme seg etter smitten. Samtidig medgir han at Trump har mer å stri med enn andre som blir smittet:

– Han er utsatt på grunn av alderen sin, og på grunn av tidligere sykdomshistorikk. Dette er den type ting du vet hans medisinske team vil passe på, om han får symptomer og hvor raskt disse eventuelt skjer, samt hva man skal gjøre med det, sier doktor Gupta til nyhetskanalen.

Ifølge oversikten til Johns Hopkins University er det fredag morgen registrert over 7,27 millioner smittetilfeller i USA. Så langt er det registrert over 207.000 døde.

Relatert