Trump testet positivt på korona

President Donald Trump og førstedame Melania Trump bekrefter at de har testet positivt på koronaviruset etter at Trumps nære rådgiver Hope Hicks har testet positivt for koronavirus.

SISTE: Donald Trump opplyser på Twitter at han har testet positivt for koronaviruset.

– Vi vil begynne karantenen, og prosessen med å bli friske. Vi vil komme oss gjennom dette sammen, skriver presidenten.

Trump og førstedamen testet seg for viruset etter at hans nære rådgiver Hope Hicks (31) testet positivt torsdag, og at paret nå venter på resultatet.

Donald Trump er 74 år gammel, en alder som plasserer ham i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av viruset.

– Tok test

– Jeg vet ikke om vi må i karantene eller om vi er smittet. Jeg bare tok en test, og så får vi se hva som skjer, sa Trump i et telefonintervju med Fox News' Sean Hannity torsdag kveld.

Han regnet med å få vite prøveresultatet enten senere torsdag kveld eller fredag morgen. Kort tid etter utdyper presidenten situasjonen på Twitter:

– Hope Hicks, som har jobbet så hardt uten en gang å ta en liten pause, har akkurat testet positivt for Covid-19. Forferdelig! Førstedamen og jeg venter på testresultatene våre. I mellomtiden vil vi begynne karanteneprosessen, skriver Trump på Twitter tidlig fredag morgen norsk tid.

CNN skriver at det er uklart hva Trump selv legger i begrepet «karanteneprosessen», men nyhetskanalen beskriver at den amerikanske smittevernsetaten CDC anbefaler 14 dager karantene etter nærkontakt med en som har testet positivt, som følge av virusets inkubasjonstid.

Reiste til debatt sammen

Hicks har vært sammen med Trump flere ganger denne uken, deriblant på vei til et valgmøte i Duluth i Minnesota onsdag. Hicks dro også sammen med presidenten til den første presidentdebatten tirsdag.

– Vi bruker mye tid sammen med Hope, sier Trump til Fox News.

Hun ble deriblant avbildet uten munnbind under et velgermøte i Pennsylvania nylig, samt fotografert på flyplassen i Cleveland i anledning debatten nylig, skriver The Washington Post. Avisen legger til at presidenten, som selv sjelden bruker munnbind eller praktiserer anbefalt avstand til folk, ofte er observert tett på medarbeiderne sine.

I intervjuet med Fox News nevnte Trump at Hicks kan ha blitt smittet av militært personell eller politiansatte.

Skulle ha valgmøte

Ifølge CNN viser timeplanen til Trump at han i helgen hadde planlagt å delta i et pengeinnsamlingsarrangement ved Trump-hotellet i Washington D.C. i helgen, samt dra på et velgermøte i Sandford i delstaten Florida.

Relatert