TOMT: Nå begynner det å bli tynt med salat i hyllene i forbindelse med at BAMA stengte ned salatfabrikken på Lierstranda.
TOMT: Nå begynner det å bli tynt med salat i hyllene i forbindelse med at BAMA stengte ned salatfabrikken på Lierstranda. Foto: Lovise Gagnes / TV 2

Nå er det tomt hos Bama: – Det er krevende

Nå er Bama så å si tomme for salat- og grønnsaksblandinger. Det i forbindelse med at selskapet stengte ned fabrikken på Lierstranda på grunn av koronautbrudd.

Hvor lenge produksjonen holder stengt er uvisst.

Forrige helg hadde tre ansatte ved salatfabrikken på Lierstranda i Lier kommune fått påvist covid-19.

Som følge av det besluttet Bama å stenge avdelingen, som for øvrig er selskapets største produksjonsenhet, til situasjonen er avklart.

Tomt

Bama forventet mangel på disse produktene, og en kjapp titt i salathyllene nå tyder også på at det er en klar mangel på salatprodukter.

– Det er nok tomt for det meste, sier kommunikasjonsdirektør i Bama, Pia Gulbrandsen, til TV 2 lørdag.

– Uavklart situasjon

Når produksjonen kan åpnes, er fremdeles uvisst.

– Vi håper på en snarlig avklaring av situasjonen, slik at vi kan gjenåpne i samråd med lokale helsemyndigheter. Det viktigste er fortsatt å ta vare på de ansatte og bidra til å hindre smittespredning, sier hun.

Gulbrandsen legger ikke skjul på at det er utfordrende å måtte stenge ned produksjonen.

– Det er en krevende situasjon, men fokuset vårt nå er på de ansatte og en trygg gjenåpning, sier hun.

At Bama går tom for salat er ikke den eneste utfordringen selskapet står ovenfor.

– Dette vil få økonomiske konsekvenser. Hvor store er for tidlig å si noe om, forteller hun til TV 2.

14 smittet

SALATMANGEL: Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama sier det stort sett er tomt for salat som følge av nedstengningen.
SALATMANGEL: Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama sier det stort sett er tomt for salat som følge av nedstengningen. Foto: Bama

Foreløpig er 14 ansatte bekreftet smittet ved Bamas salatfabrikk på Lierstranda. 249 ansatte er i karantene.

– Prøvene kommer fortløpende, sier Gulbrandsen til TV 2.

Til Drammens Tidende, som først omtalte saken, sier Gulbrandsen at det ikke skal være fare for smitte på produktene som lages ved fabrikken.

– Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat. Tiltakene våre handler om smittevern, ikke mattrygghet, sier hun.

Relatert