Dødstallet etter flystyrten i Ukraina stiger til 26

En av de to som overlevde da et ukrainsk militærfly styrtet fredag, døde på sykehus. Dermed har dødstallet etter ulykken steget til 26.

Flyet styrtet i Kharkiv-provinsen øst i Ukraina, like før klokken 21 fredag, lokal tid.

Det var en gruppe studenter fra luftforsvarets høyskole om bord, og flyet var ute på treningstur.

– Dette er et sjokk, sier landets viseinnenriksminister Anton Geraschenko, som sender sine kondolanser til de pårørende.

Det ukrainske luftforsvaret opplyser at det var et transportfly av typen Antonov An-26 som styrtet, en modell som først ble tatt i bruk i 1967 og var i produksjon fram til 1986.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte ulykkesstedet i Kharkiv-provinsen lørdag.

Zelenskyj erklærte lørdag sørgedag etter ulykken. Han lovet en rask etterforskning for å komme til bunns i årsaken til styrten.

Ifølge den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU var flyet ute på et treningsoppdrag, men de unge soldatene, som tilhørte luftforsvaret, satt ikke bak spakene. De byttet imidlertid på å observere instruktøren i cockpiten.

SBU opplyser at flygeren meldte om motorproblemer sju minutter før flyet traff bakken. Forsvarsdepartementet opplyser at flyet var bygget i 1977, men sier at det var i god stand.

Det er erklært sørgedag i landet lørdag.

FLYVRAKET: Bildet viser vraket som er igjen etter flyet som krasjet i Ukraina fredag kveld.
FLYVRAKET: Bildet viser vraket som er igjen etter flyet som krasjet i Ukraina fredag kveld. Foto: National Police Of Ukraine / REUTERS