SPERRET AV: Politiet sperret av et større område i nærheten av Bolkesjø turisthotell etter drapet.
SPERRET AV: Politiet sperret av et større område i nærheten av Bolkesjø turisthotell etter drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Tor Henning (39) ble skutt og drept av politiet

Det var 39 år gamle Tor Henning Dalen fra Notodden som ble skutt og drept av politiet på Bolkesjø tirsdag ettermiddag.

Det opplyser politiet i en pressemelding. Navnet frigis i samråd med pårørende.

– Det er sjelden politiet bruker våpen i tjenesten, og det er veldig sjelden at det får en dødelig utgang. Vi prioriterer nå å legge til rette for Spesialenhetens etterforsking. Vi etterforsker også trusselhendelsen i forkant av hendelsen. Samtidig er det viktig å ivareta de pårørende og følge opp egne mannskaper etter de rutinene vi har, sier politistasjonssjef Helge Folserås.

Det var tirsdag ettermiddag at politiet ble varslet om det de beskriver som en trusselsituasjon i et hybelhus i nærheten av nedlagte Bolkesjø turisthotell.

DØDSFALL: Det var 39 år gamle Tor Henning Dalen som ble skutt og drept av politiet. Bildet frigis i samråd med familiens bistandsadvokat.
DØDSFALL: Det var 39 år gamle Tor Henning Dalen som ble skutt og drept av politiet. Bildet frigis i samråd med familiens bistandsadvokat. Foto: Privat

Avfyrte flere skudd

På bakgrunn av informasjonen i meldingen valgte politiet å bevæpne seg.

Vitner på stedet fortalte til TV 2 onsdag at det ikke tok lang tid fra politiet gikk inn i leiligheten, til de hørte flere skudd.

– Det sto to personer utenfor bygget. De kunne ikke fortelle hva som skjedde og ba meg snakke med politiet. Da kom en politimann, i fullt mundur, springende og lurte på hvilken hybel det gjaldt. Deretter gikk det bare minutter før vi hørte skuddene, sa Niklas Lind.

Tidskritisk

I en pressemelding opplyser Spesialenheten at de vurderte det som tidskritisk å få kontroll på mannen.

– Politiet reiste til stedet på bakgrunn av melding fra AMK om en trusselsituasjon knyttet til en mann som fremsto påvirket. På bakgrunn av den opprinnelige meldingen til politiets operasjonssentral og ytterligere informasjon som ble gitt til politiet av vitner og helsepersonell på stedet, vurderte politiet det som tidskritisk å få kontroll på mannen, skriver de.

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men livet til 39-åringen sto ikke til å redde.

39-åringen var gift, og sammen med sin kone hadde de en datter på 1,5 år. Det opplyser kvinnens bistandsadvokat Tollef Skobba til TV 2.

– Hun forstår ikke hvordan dette kunne ha skjedd, sa Skobba onsdag.

Relatert