Var bekymret for hvordan det ville ende – dette sier milliardæren nå

PRESSEKLUBBEN (TV 2): Når det stormer rundt eiendomsinvestor Christian Ringnes, stiller han seg tre spørsmål.

Christian Ringnes har vært en del av norsk offentlighet i en årrekke. Han har figurert på landets avisforsider og er kjent som en positiv gladgutt.

– Enten har du et lyst sinn, ellers så har du et mørkt sinn. Og jeg er nok født med et lyst sinn, sier Ringnes i TV 2-programmet Presseklubben.

Nedtur

Men det gode humøret ble satt kraftig på prøve da koronapandemien traff Norge og verden tidligere i år. Norsk økonomi ble rammet hardt. Det ble også Christian Ringnes.

– Hvor mye penger har du tapt det siste halvåret?

– En helt uhorvelig mengde på papiret. Men jeg er litt som pokerspillere; det er ikke vits å gjøre opp potten før spillet er over, og det er det definitivt ikke. I ekte penger tror jeg vi nesten ikke har tapt noen ting, kanskje bare et par-tre prosent, sier han.

Se intervjuet med Christian Ringnes i videovinduet øverst i saken.

– Kommer jeg til å dø?

Ringnes sier han alltid prøver å se etter løsninger når det stormer rundt ham, som under koronapandemien i år.

– Det første man gjør, er å spørre seg selv: «Kommer jeg til å dø av dette?». Og det er det jo sjelden at man gjør, rent fysisk. Og så spør man seg: «Kommer jeg til å dø økonomisk av dette?». Og det er litt mindre ille, sier han og fortsetter:

– Og hvis man gjør det, så spør man seg: «Kommer jeg til å bli litt fattigere av dette?». Ja, det tåler jeg vel. Og hvis man ser litt lenger, så kanskje det kommer en formuesøkning ut av det til slutt.

Optimist

Eiendomsmilliardæren uttrykte i april sterk bekymring for hvilke konsekvenser pandemien ville få for Norge og norsk økonomi.

Nå er han betydelig mer optimistisk med tanke på fremtiden.

– Vi ser at samfunnet kommer til å vende tilbake igjen, og det er en vaksine på gang. Så jeg føler meg ganske sikker på at det kommer til å bli «business as usual» etter hvert. Så usikkerheten på kort sikt er jo hvor lenge denne koronaen kommer til å vare, og det er det jo ingen som vet.

– Kan bare gå under én gang

Ringnes trekker også frem et spesielt sitat som han husker godt fra da det stormet under finanskrisen.

– Det var vel Fred Olsen som sa: «Verden kan bare gå under én gang, og det er vel ikke denne gangen heller». Og det samme tror jeg at jeg sier denne gangen her.

Se Presseklubben fredager kl. 17.30 og gjennom hele helgen på TV 2 Nyhetskanalen. Du kan også se programmet når du vil på Sumo.

Relatert