BLOKKERER: USA vil stoppe nedlastingen av den populære danseappen på amerikanske enheter fra og med søndag.
BLOKKERER: USA vil stoppe nedlastingen av den populære danseappen på amerikanske enheter fra og med søndag. Foto: Florence Lo

Trump blokkerer TikTok-nedlastinger fra søndag

Den amerikanske presidenten vil blokkere muligheten for å laste ned de kinesiske appene TikTok og WeChat, ifølge Reuters.

Amerikanske myndigheter blokkerer nedlastinger av de kinesiske appene Tiktok og WeChat fra søndag.

Det opplyser handelsdepartementet som begrunner avgjørelsen med at appene utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel.

Videodelingstjenesten Tiktok er blitt lastet ned 175 millioner ganger i USA og mer enn 1 milliard ganger over hele verden. USAs president Donald Trump har anklaget tjenestene, og Kina, for å stjele data fra brukerne og bruke dem til overvåking.

Tiktok har benektet beskyldningene om at selskapet kontrolleres av eller deler data med den kinesiske regjeringen.

Ordren skal motvirke «Kinas ondsinnede innsamling av amerikaneres personlige data», ifølge USAs handelsminister Wilbur Ross.

– Det kinesiske kommunistpartiet har demonstrert at de har midlene og motivene for å bruke disse appene til å true den nasjonale sikkerheten, utenrikspolitikken og økonomien til USA, sier Ross i en uttalelse.

Ifølge Reuters kan ordren bli opphevet av president Donald Trump før den trer i kraft hvis TikTok-eier ByteDance får i land en avtale om hvordan de skal operere i USA.

Ordren kommer ikke til å hindre amerikanske selskaper fra å forhandle med WeChat utenfor USA. Dette er gode nyheter for blant annet Walmart og Starbucks som bruker appen i dag.

Den vil heller ikke nekte selskaper som Apple og Google å tilby de populære appene utenfor USA.

Relatert