NYTT DESIGN: I den nye oppdateringen iOS 14 for Apple blir det mye nytt. Apple gjennomfører nå sin største oppdatering på hjem-skjermen.
NYTT DESIGN: I den nye oppdateringen iOS 14 for Apple blir det mye nytt. Apple gjennomfører nå sin største oppdatering på hjem-skjermen. Foto: Apple Inc.

Apple med ny oppdatering - slik blir telefonen din

Onsdag kveld slipper Apple iOs 14 til iPhone, og teknologigiganten har gjort sin største oppdatering på hjem-skjermen noensinne.

Tidligere er det kjent at lanseringen av iPhone 12 er satt på vent, på grunn av forsinkelser i produksjonen. Det er ventet at nyhetene kommer i oktober.

Men tirsdag kveld lanserte Apple den nye versjonen av operativsystemet iOS, som blir tilgjengelig fra onsdag kveld.

I den nye oppdateringen er det ventet en rekke nye funksjoner. Dette er den største oppdateringen av Hjem-skjermsidene noensinne.

– iOS 14 forvandler de mest ikoniske elementene av iPhone-opplevelsen, og det starter med den største oppdateringen av Hjem-skjermen vi noensinne har gjort», sa ansvarlig for programvareutvikling hos Apple Craig Federighi på lanseringen.

Nå kan du ha bilde i bilde. Det vil si at du kan bruke en annen app mens du for eksempel prater på Facetime.
Nå kan du ha bilde i bilde. Det vil si at du kan bruke en annen app mens du for eksempel prater på Facetime.

Dette er noe av hva du som iPhone-eier kan vente deg av den nye oppdateringen:

 • Blant annet får hjem-skjermen sin første oppdatering siden iPhone ble lansert. Nå kan du legge Widgets på hjem-skjermen, skriver Apple på sine hjemmesider. De nye widgetene viser informasjon til rett tid med et blikk og kan festes i ulike størrelser på alle Hjem-skjermsider. Brukerne kan lage en Smart stabel av widgeter, som bruker intelligens på enheten til å fremheve den riktige widgeten basert på klokkeslett, sted og aktivitet.
 • I tillegg får du et eget «bibliotek» for appene dine. Denne funksjonen skal automatisk organisere appene dine til en enkel kategori. På denne måten blir det lettere å finne fram til de relevante appene du skal bruke.
 • Nå endrer Apple også funksjonen for å motta anrop. Når det ringer mens du sitter med mobilen, vil det bare dukke opp et banner, hele skjermen vil ikke tas over av oppringningen.
 • En funksjon mange har savnet på iPhone, er det å ha bilde i bilde. Det får du nå. Det vil si at du kan for eksempel se på videoer eller være på Facetime, samtidig som du bruker en annen app.
 • Det skjer også endringer i Meldinger-appen. Nå kan du samle meldinger inn i forskjellige grupper, og feste disse øverst i appen.
 • Over 20 nye emoji-valg.
 • Safari kan oversette nettsider.
 • Ny app for å oversette til elleve forskjellige språk.
 • App Clips, en funksjon der en app bare tar opp deler av skjermen i gitte situasjoner.
 • I tillegg er det mye mer i den nye oppdateringen.

Slik får du nye iOS 14

Apple forventer å rulle ut den nye oppdateringen allerede onsdag, og vil bli tilgjengelig hos norske kunder onsdag kveld.

 • Gå til innstillinger
 • Velg generelt
 • Velg oppdatering

Vær OBS på at det ikke er et gitt tidspunkt for når den nye oppdateringen er tilgjengelig. iPhonen søker etter nye oppdateringer når du velger oppdatering.

I Meldinger-appen kan du pinne de viktigste samtalene øverst.
I Meldinger-appen kan du pinne de viktigste samtalene øverst.