HAMAR ØST: Politiet tror at Pål Johan Gulbrandsen (21) kan ha beveget seg i dette området søndag 26. juli i år. De ønsker tips fra alle som har sett ham.
HAMAR ØST: Politiet tror at Pål Johan Gulbrandsen (21) kan ha beveget seg i dette området søndag 26. juli i år. De ønsker tips fra alle som har sett ham. Foto: Espen Storsve og privat

Hva gjorde Pål (21) i dette området i en time?

ÅSTED NORGE (HAMAR): Pål Johan Gulbrandsen har vært savnet i over sju uker. Et av sporene etter arendalitten er to kjøpte bussbilletter - og en times opphold mellom disse. Nå ber politiet de som kan ha sett Pål Johan denne kvelden om å melde seg.

I Arendal sitter Reidun Margrete Gulbrandsen hjemme i stua og ser på bilder av broren sin. Hun har ikke vært i kontakt med Pål Johan på over en måned.

SAVNER SIN BROR: Reidun Margrete Gulbrandsen har ikke snakket med Pål Johan på over en måned.
SAVNER SIN BROR: Reidun Margrete Gulbrandsen har ikke snakket med Pål Johan på over en måned. Foto: Terje Frøyland

– Han er en nydelig gutt. Følsom og empatisk. Og så er han litt rar, og vimsete. Han gjør ting på sin måte, og sier akkurat det han mener, sier Reidun.

Pål Johan er opprinnelig fra Arendal, men har de siste årene studert ved Høgskolen i Innlandet på Hamar. Selv om det har gått over en måned siden noen så broren, har hun ikke mistet håpet.

SAVNET: Pål Johan Gulbrandsen har vært savnet i halvannen måned.
SAVNET: Pål Johan Gulbrandsen har vært savnet i halvannen måned. Foto: Privat

– Jeg tenker fortsatt at kan ha funnet på noe, og bare blitt borte, fordi det var noe han måtte ordne. Jeg håper bare han kommer hjem.

Sporene

Fredag 24. juli sitter Pål Johan Gulbrandsen i hybelen sin, og ser fotballkamp.

– Her ble han ble observert av sine utleiere på kvelden, sier politifullmektig Ingrid Hagen.

Etter dette er det ingen sikre observasjoner av den 21 år gamle landbruksstudenten fra Arendal.

ØNSKER TIPS: Politiførstebetjent Frode Hjulstad og politifullmektig Ingrid Hagen ber alle som var i området rundt Ridabu-skole, samt på bussene Pål Johan kan ha tatt, denne kvelden om å melde seg.
ØNSKER TIPS: Politiførstebetjent Frode Hjulstad og politifullmektig Ingrid Hagen ber alle som var i området rundt Ridabu-skole, samt på bussene Pål Johan kan ha tatt, denne kvelden om å melde seg. Foto: Espen Storsve

Åsted Norge er med politifullmektig Ingrid Hagen og etterforskingsleder Frode Hjulstad ned til et busstopp et stykke fra hybelen.

Dette busstoppet har gitt politiet noen få spor.

Søndag 26. juli, to dager etter observasjonen på hybelen, blir bankkortet til Pål Johan brukt. På en buss som kjører fra busstoppet på Nilsrud i Hamar litt over klokken åtte på kvelden.

- Det er tidsstempelet på bankkortet hans som gjør at vi tror han har tatt en buss herfra. Og da er det linket til akkurat den bussen, buss 105, har vi fått vite av busselskapet, forteller etterforskningsleder Hjulstad.

Billett nummer to

Bankkortet brukes så til å kjøpe en ny billett på en annen buss, på holdeplassen ved Ridabu skole i Hamar. Det er bare et par kilometer fra det det første busstoppet på Nilsrud.

TO BUSSER: Den røde ringen til venstre viser hvor bankkortet til savnede ble brukt for andre gang. De to røde ringene oppe i høyre hjørne er hybelen og der han tok den første bussen fra.
TO BUSSER: Den røde ringen til venstre viser hvor bankkortet til savnede ble brukt for andre gang. De to røde ringene oppe i høyre hjørne er hybelen og der han tok den første bussen fra. Foto: Skjermdump/Åsted Norge/Google Maps

Men dette skjer først en time etter at man tror Pål Johan gikk på bussen på Nilsrud.

Bussbillett to, som han kjøpte ombord buss B21, starter på Sanderud sykehus i Ottestad, og har endestasjon på Solhellinga på vestsiden av Hamar. Man vet heller ikke når Pål har gått av denne bussen.

Politiet tror at Pål Johan kan ha oppholdt seg i området ved Ridabu skole i tiden mellom billettkjøpene - i rundt en times tid. Hva han har gjort her, i dette tidsrommet, vet ikke politiet.

– Det er en god del boliger her. Du har Vang kirke, du har Ridabu skole, og på andre siden av veien ligger Tonheim folkehøyskole, forklarer Hjulstad.

Politiet ønsker også at de som var på buss 105 og B21 denne dagen melder seg.

– Meld deg

– Vi har grunn til å tro at det var flere passasjerer på de bussene savnede tok den aktuelle søndagen. Vi ønsker at alle som har sittet på disse bussene tar kontakt med oss, sier politifullmektig Hagen.

Politiet jobber nå med å innhente videoovervåkning fra de aktuelle bussene. Disse videoene har blitt automatisk slettet, og politiet har derfor måtte hente ut hele harddisker, og forsøke å gjenopprette materialet som har vært lagret.

Noe lignende har blant annet politiet i Trøndelag tidligere lykkes med, da de fikk gjenopprettet slettet videoovervåkning i forbindelse med Odin-saken i Trondheim.

Spor som ofte er relevante å sjekke ut i savnet-saker, er bevegelsene på mobilen til den savnede. Men Pål Johan hadde ikke med seg telefonen denne dagen. Den fant politiet på hybelen hans.

– Han er en type som ikke alltid tar med seg telefonen. Han kan fort glemme det, sier hans søster Reidun.

Kanskje så du Pål søndag 26. juli i eller rundt Hamar?

Dette var samme dag som NRK skrev om at jordskjelv ble registrert over hele Hedmark. Og Manchester United kapret en tredjeplass i ligaen, og sikra Mesterliga-spill for neste sesong.

Pål Johan er 195 cm lang, har kort mellomblondt hår og en slank kroppsbygning.

SAVNET: Dette bildet av Pål Johan er tatt da han hjalp sin søster Reidun med å pusse opp.
SAVNET: Dette bildet av Pål Johan er tatt da han hjalp sin søster Reidun med å pusse opp. Foto: Privat

Vet du hvor han er, eller kan du sitte på informasjon i saken?

Ring tlf. 22 38 98 98 mellom 21.30 og 23.00 mandag kveld, eller send ditt tips til astednorge@tv2.no.

Se politiets etterlysning av Pål Johan i Åsted Norge på TV 2 i kveld.

Relatert