MIDLERTIDIG: Her er den midlertidige flyktningleiren som er opprettet på Lesvos denne uken.
MIDLERTIDIG: Her er den midlertidige flyktningleiren som er opprettet på Lesvos denne uken. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

Lesvos: Har begynt å slippe folk inn i den midlertidige leiren

LESVOS / OSLO (TV 2): Greske myndigheter tar sikte på å få sluppet inn 5000 mennesker i den nye, midlertidige flyktningleiren søndag.

Etter at Moria-leiren brant ned tidligere i uken, har forholdene vært forferdelige for de som bodde i leiren. Mennesker har måttet sove i grøftekanter, og det har vært en rekke demonstrasjoner der folk har demonstrert mot at de har vært sperret inne på området.

Det er i all hast blitt opprettet en ny, midlertidig leir på Lesvos, og arbeidet med å flytte folk over hit har satt i gang søndag morgen.

Flyktninger venter på å få komme inn i den nye midlertidige leiren som greske myndigheter har satt opp etter at Moria leir brant ned.
Flyktninger venter på å få komme inn i den nye midlertidige leiren som greske myndigheter har satt opp etter at Moria leir brant ned. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Det får TV 2s team på stedet opplyst.

– Jeg får opplyst at de planlegger å flytte over 5000 mennesker på søndag, og resten de neste dagene, sier TV 2-reporter Sonja Skeistrand Sunde.

Immigrasjonsminister Notis Mitaracki sier til TV 2 at alle asylsøkerne skal flyttes inn i den nye leiren i løpet av de neste dagene.

Etter flere dager på gaten, skal denne familien få et telt i den nye leiren.
Etter flere dager på gaten, skal denne familien få et telt i den nye leiren. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

– Asylsøkerne selv vil vekk fra øyen, men det blir ikke aktuelt før søknadene er ferdig behandlet. Vårt første mål nå er å løse denne akutte krisen, men det er på tide at Europa kommer på banen slik at vi finner en langsiktig løsning, sier han.

TEAM: TV 2s team på Lesvos, reporter Sonja Skeistrand Sunde og fotograf Ole Enes Ebbesen.
TEAM: TV 2s team på Lesvos, reporter Sonja Skeistrand Sunde og fotograf Ole Enes Ebbesen. Foto: Sleem Al-Asawi