Fiskeriministeren om lakseblod: –Det smakte som bacon-crisp
Hvert år slakter norske oppdrettere 4 millioner tonn laks. men 36.000 tonn blod går til spille. Tørket lakseblod kan som kosttilskudd gjøre laksen enda mer verdifull.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen blir servert tørket lakseblod av Nofima-forsker Runar Gjerp Solstad. Han har stor tro på at produktet har et stort potensiale som kosttilskudd.- Tilsett til piffikrydder, humrer ministeren etter å ha prøvesmakt.Lakseblod som ny jernkildeJernmangel på grunn av feil kosthold, sykdom eller akutt blodtap har utviklet seg til en global utfordring. Etter flere års innsats har forskere på Nofima nå greid å skille ut blodproteine
Logg inn for å lese denne artikkelen
Om du ikke har en TV 2-konto fra før kan du lage en, helt uten kostnad!
Artikkelen er oppdatert