Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen tester ut tørket lakseblod. Foto: Anders Amdal
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen tester ut tørket lakseblod. Foto: Anders Amdal

Fiskeriministeren om lakseblod: –Det smakte som bacon-crisp

Hvert år slakter norske oppdrettere 4 millioner tonn laks. men 36.000 tonn blod går til spille. Tørket lakseblod kan som kosttilskudd gjøre laksen enda mer verdifull.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen blir servert tørket lakseblod av Nofima-forsker Runar Gjerp Solstad. Han har stor tro på at produktet har et stort potensiale som kosttilskudd.- Tilsett til piffikrydder, humrer ministeren etter å ha prøvesmakt.Lakseblod som ny jernkildeJernmangel på grunn av feil kosthold, sykdom eller akutt blodtap har utviklet seg til en global utfordring. Etter flere års innsats har forskere på Nofima nå greid å skille ut blodproteine