Første kommersielle snusproduksjon siden verdenskrigen

To trøndere og en svenske. Med trua på hjemmeprodusert snus. Neste steg nå er å tilføre en dæsj brennevin i snusen.

KORTREIST SNUS: Vennetrioen på Byneset utafor Trondheim synes tradisjonen med å dyrke egne tobakksplanter, slik de gjorde under siste verdenskrig, ikke er blitt mindre aktuell enn i gamle dager. Publikum ønsker seg godt håndverk, mener Håvard Dretvik (38), Anna Widén Bjørk (38) og Eirik Volent (37). Foto: Frank Lervik/ TV 2
KORTREIST SNUS: Vennetrioen på Byneset utafor Trondheim synes tradisjonen med å dyrke egne tobakksplanter, slik de gjorde under siste verdenskrig, ikke er blitt mindre aktuell enn i gamle dager. Publikum ønsker seg godt håndverk, mener Håvard Dretvik (38), Anna Widén Bjørk (38) og Eirik Volent (37). Foto: Frank Lervik/ TV 2

Anna, Eirik og Håvard legger en pris snus under overleppa. Hjemmeprodusert.- Joa, mmm, kjennes at den ikke er industrielt framstilt ja, Mer ærlig smak, mener Håvard Dretvik (38). Kornbonden fra Byneset utafor Trondheim stilte en åkerlapp til disposisjon da vennetrioen bestemte seg for at idéen fra det lystige laget deres skulle settes ut i livet.Første kommers siden krigenTre venner og gin tonic en kveld. Det kom det mye utav. Nordmenn hadde jo produsert egne tobakkspla