Åpenhjertig Listhaug: – Det er vanskelig

PRESSEKLUBBEN (TV 2): Sylvi Listhaug stormer mot et nytt stortingsvalg. Det var ikke en selvfølge.

Sylvi Listhaug har markert seg tydelig i norsk politikk de siste årene. Og Frp-nestlederen vet godt at det er delte meninger om henne.

– Noen blir provoserte, mens andre blir fornøyde fordi jeg er en tydelig politiker, sier Listhaug i TV 2-programmet Presseklubben.

Frps kronprinsesse blir av flere trukket frem som en mulig ny partileder.

– Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Mitt mantra er at man skal gjøre en god jobb der man er, og så får fremtiden vise om det blir aktuelt.

– Deilig liv

I 2013 ble hun landbruks- og matminister i Erna Solbergs første regjering. Da var egentlig planen at politikerkarrieren skulle bli kortvarig.

Se intervjuet med Listhaug i videovinduet øverst i saken.

– Da tenkte jeg at jeg skulle være statsråd i en periode, og så gå ut og gjøre andre ting. Jeg syntes det var et utrolig deilig liv utenfor politikken, sier hun.

Og før stortingsvalget i 2017 sa hun i et intervju med VG at hun vurderte å trekke seg fra norsk politikk.

– Innerst inne så hadde jeg lyst til å si nei, og heller prioritere familien. Men så fikk jeg enormt med tilbakemeldinger av folk som var opptatt av at jeg måtte stille. Både i partiet og utenfor partiet. Så jeg følte på en måte at jeg måtte gjøre det.

– Det verste

Det har ikke manglet på kontroverser rundt Frp-politikeren siden den gang. Listhaug måtte blant annet trekke seg som justisminister etter et Facebook-innlegg.

Men det verste er ikke å stå i stormen selv, ifølge Listhaug.

– Det er når det begynner å gå utover de rundt deg, at du begynner å spørre deg om det er verdt det, sier hun og fortsetter:

– Når folk skriver stygge ting om barna mine i kommentarfeltene, eller ukjente folk ringer foreldrene mine; det er det som er vanskeligst med å være i politikken.

Nytt valg

Nå står et nytt stortingsvalg snart for døren, og Listhaug har igjen takket ja til gjenvalg.

– Hva tenker du om fremtiden nå, da?

– Jeg har hele tiden vært i politikken fordi jeg har lyst til å endre Norge i den retningen som jeg mener er riktig. Det har alltid vært en veldig stor motivasjon for at jeg driver med politikk. Og det handler jo også om hvilket land barna mine skal vokse opp i, og leve i, fremover.

Se Presseklubben fredager kl. 17.30 og gjennom hele helgen på TV 2 Nyhetskanalen. Du kan også se programmet når du vil på Sumo.

Relatert