LØSLATES: Idar Vollvik ble løslatt av politiet onsdag kveld samtidig som ytterligere én person er blitt siktet i saken.
LØSLATES: Idar Vollvik ble løslatt av politiet onsdag kveld samtidig som ytterligere én person er blitt siktet i saken. Foto: NTB scanpix

Vollvik løslatt – erkjenner ompakking av munnbind

Idar Vollvik ble onsdag kveld løslatt av politiet i Bergen etter to dager med avhør. Samtidig er en annen person i Vollviks selskap siktet i saken.

Idar Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr.

Politiet aksjonerte da mot tre lokaler i bergensområdet som tilhører Vollvik. I løpet av tirsdagen beslaglaga politiet kassevis med munnbind fra Vollviks lokaler.

Idar Vollviks forsvarer, Einar Råen, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Forsvareren sier saken dreier seg om at Vollvik den siste tiden har kjøpt et mindre parti med munnbind fra en norsk importør.

– I den forbindelse kan det ha oppstått en misforståelse med tanke på hvilket produkt dette var, sier Råen.

Erkjenner ompakking

Vollvik har erkjent å ha pakket om munnbind, men ikke å ha feilmerket disse med forsett.

– Han sier han meget mulig kan ha gjort noe feil når han blir forklart hvordan reglene er, og hva som faktisk har skjedd, men Vollvik har ikke hatt til hensikt å bryte noe regelverk, sier Einar Råen til TV 2.

– Han erkjenner å ha pakket om?

– Han erkjenner at han har kjøpt et parti munnbind som han har oppfattet var innenfor en klassifikasjon, og så er det blitt pakket som dette. Så viser det seg at det var av en annen kategori enn det han trodde, sier forsvareren, og fortsetter:

– Men dette skal vi avdramatisere. Det dreier seg om import av varer, munnbind som det gjerne kommer 3000 av i kartongen. Det er helt naturlig at dette blir ompakket, det ligger ikke noe dramatisk i det at det skjer en ompakking.

Råen sier at det dreier seg om et parti munnbind som Vollvik har kjøpt fra et annet norsk selskap. Tema fra politiet ifølge Råen er at munnbind av en kategori er pakket som munnbind av en annen kategori.

– Men han har ikke solgt til sykehus eller helsevesenet, sier forsvareren.

Lange avhør

Råen forteller at Idar Vollvik onsdag har vært i lange avhør med politiet.

– Han er blitt stilt mange detaljerte spørsmål om sin virksomhet og slik jeg oppfatter det har han svart så godt han kan på alle spørsmål, sier han.

Forsvareren forteller at Vollvik selv har gitt sterkt uttrykk for at han ønsker å hjelpe politiet med å oppklare hva som har skjedd.

– Hva er veien videre for dere nå?

– Nå antar jeg at politiet vil gå inn i en etterforskningsfase der de skal samle og klarere opplysningene de har fått inn. Min klient har sagt at han når som helst er villig til å komme inn til nye avhør, og så bidra til å hjelpe politiet med gjennomgang av materiellet som er beslaglagt, sier han.

Ytterligere én siktet

Idar Vollvik ble holdt i arresten over natten på grunn av bevisforspillelsesfare. Onsdag ettermiddag opplyste politiadvokat Sigrid Sulland at Vollvik ville bli løslatt onsdag kveld.

– Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, sa hun til journalistene utenfor politihuset i Bergen onsdag ettermiddag.

Ved 19-tiden var 52-åringen ute fra politihuset i Bergen, skriver Bergensavisen.

I tillegg bekrefter Sulland at ytterligere én person er siktet i saken.

Denne personen har hatt en rolle i Vollviks selskap Vovi As.

– Vedkommende er ikke pågrepet, sier Sulland.

I følge Dagbladet er mistankegrunnlaget mot Vollvik styrket siden pågripelsen i går.

Relatert