Korona-alarm rundt Hamar:
Stenger fem videregående skoler

Fem videregående skoler og to studiesteder ved Høgskolen i Innlandet er besluttet korona-stengt fra tirsdag, etter et nytt smitteutbrudd på Hedmarken.

Det er fylkesutdanningssjef Tore Gregersen som bekrefter at denne beslutningen nå er tatt.

– Vi stenger fem videregående skoler i og rundt Hamar på grunn av korona-situasjonen. Det gjelder Hamar katedralskole, Storhamar Videregående skole, Stange videregående, Ringsaker videregående og Jønsberg. Stengningen gjelder ut uka og starter fra imorgen, sier han til TV 2.

Høgskolen i Innlandet skriver mandag kveld at også de har avlyst all campusundervisning ved studiestedene Blæstad og Hamar, inntil 4. september.

– Ikke vær din egen smittevernoverlege!

Ordfører i Hamar, Einar Busterud (BBL), sier at kommunen har kontroll på situasjonen, ihvertfall etter forholdene.

– Vi må likevel ta en del føre-var-tiltak, som kan virke tøffe. Men vi kan ikke ta noen sjanser i denne situasjonen.

Ordføreren sier at situasjonen på Hedmarken kan ha blitt unødvendig uoversiktlig, etter at kommunen har måttet vente lenge på å få prøveresultatene fra tidligere koronatester.

– Det har tatt tre dager, som er uakseptabelt lenge. Det er klart at det ikke hjelper å teste mange når man ikke får svar på prøvene.

Han sier videre at Hamar nå har gitt testeansvaret til et nytt sykehus, i håp om at det vil forkorte tiden det tar å få prøveresultatene. Ordføreren kommer også med en oppfordring til innbyggerne på Hedmarken.

– Min oppfordring til alle er å ikke være sin egen smittevernoverlege, men å følge reglene som kommunen og kommuneoverlegen bestemmer at vi skal følge.

Hjemmeundervisning

Beslutningen om å stenge skolene er tatt etter råd fra kommuneoverlegene i kommunene.

– Situasjonen er at de ikke har helt oversikt over situasjonen og smittespredningen etter at det nå til sammen er bekreftet 18 smittede ved barneskolen på Hamar. Og det vi gjør nå er etter føre var prinsippet, sier Gregersen.

Han opplyser at det nå blir digital hjemmeundervisning for elevene som er berørt.

Det skal ikke være avdekket smitte blant elever ved de videregående skolene, men flere elever er i karantene.

Stenger tannlegeklinikker

Seks tannlegeklinikker på Hedmarken vil også bli stengt ut uka. Det gjelder Åkershagan i Stange, Hamar, Brøttum, Moelv, Brumunddal og Løten.

I tillegg skal kun 50 prosent av kapasiteten ved bussene, som kjører i Hamarregionen, benyttes.

Relatert