Tiktok-sjefen trekker seg

Årsaken er USAs president Donald Trumps trusler om å forby den populære appen.

STRID: Donald Trump ønsker å forby den kinesiske appen TikTok i USA Foto: Florence Lo/Reuters/NTB scanpix
STRID: Donald Trump ønsker å forby den kinesiske appen TikTok i USA Foto: Florence Lo/Reuters/NTB scanpix

Tiktoks amerikanske sjef Kevin Mayer slutter i jobben bare måneder etter at han ble øverste leder for den kinesiske videoappen.

Årsaken er USAs president Donald Trumps trusler om å forby den populære appen, skriver avisen Financial Times.

Mayer fortalte i et brev til de ansatte i Tiktok og Bytedance, som eier appen, om avgjørelsen.

Vanessa Pappas, som i dag er administrerende direktør i Tiktok, går midlertidig inn i rollen som øverste sjef, ifølge avisen.

Vil forby

Trump-regjeringen anklager den populære videoappen Tiktok for å være en sikkerhetstrussel.

I takt med økt spenning mellom verdens to største økonomier, har president Trump hevdet at Tiktok kan bli brukt av Kina til å spore posisjonen til føderalt ansatte, innhente sensitiv informasjon som kan brukes til utpressing og drive bedriftsspionasje.

I august signerte Trump en presidentordre som ga amerikanere 45 dager til å gjøre slutt på alle forhandlinger med Bytedance. Det er denne ordren som nå tas til retten.

– For å sikre at rettsreglene ikke forkastes og at selskapet vårt og brukerne behandles rettferdig, har vi intet annet valg enn å utfordre ordren gjennom rettsvesenet, sier Tiktok i en uttalelse.

Tiktok har gjentatte ganger benektet at de skal være noen form for sikkerhetstrussel, og Xi Jinpings regjering kaller Trumps inngripen et politisk spill.

(©NTB)