ØKT SMITTE: Det er hovedstaden som har hatt det høyeste antall rapporterte smittede per 100.000 innbygger i uke 33 og 34.
ØKT SMITTE: Det er hovedstaden som har hatt det høyeste antall rapporterte smittede per 100.000 innbygger i uke 33 og 34. Foto: Stian Lysberg Solum

ny ukesrapport fra fhi:

Her økte smitten mest den siste uka

FHI sin nye ukesrapport viser en svak nedgang på antall smittede, til tross for betydelig økt testing.

Hver uke kommer Folkehelseinstiuttet med en rapport som viser status på koronapandemien i Norge.

Den siste uken er det registrert 325 nye smittetilfeller. Og det er hovedstaden Oslo som har hatt det høyeste antallet rapporterte smittede per 100.000 innbygger med 30,6 tilfeller.

Tre fylker opplever en økning på antall smittede. Dette er Møre og Romsdal, Nordland og Vestlandet.

Noen hovedpunkter uke 34

  • Åtte fylker (Agder, Innlandet, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark og Viken) meldte færre smittede enn uken før.
  • I uke 34 hadde 638 965 personer blitt testet, det tilsvar omlag 12 prosent av befolkningen. I uke 34 ble 75 200 personer testet, det er en økning på 15,5 prosent sammenliknet med uken før (65 026 i uke 33). Dette er det høyeste antall testet for SARS-CoV-2 i noen uke.
  • Blant de testede var det 0,4 prosent som fikk påvist smitte siste uke, mot 0,6 posent i uke 34.
  • Det er fremdeles få som blir innlagt på sykehus. Siste uke ble ingen med bekreftet covid-19 innlagt på intensivavdeling.

Kilde: FHI

− Overvåkingsdata og modellering viser at smittespredningen fortsatt er på et lavt nivå nasjonalt, selv om vi ser utbrudd og klynger som krever en del smittesporingsarbeid i enkelte kommuner, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Smitten foregår fortsatt i hovedsak i forbindelse med lokale utbrudd, og personer som har blitt smittet i utlandet, primært i land omfattet av karanteneplikten, understreker Vold.

Relatert