Foto: Politiet

Pytonslange dukket opp i Oslo-leilighet: – Ikke akkurat en «Snakes on a Plane»-slange

Oslo-politiet jobbet sent tirsdag kveld med å få kontroll på en pytonslange som uventet dukket opp i leiligheten til en vettskremt Frogner-boer.

Sent tirsdag kveld fikk Oslo-politiet beskjed om at en pytonslange var oppdaget i en leilighet på Frogner. Ifølge politiet ble kvinnen som oppdaget den svært forskrekket av opplevelsen.

– Vi jobber med å få kontroll på en pytonslange. Det er svære greier, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo-politiet til NTB.

Lie sier til TV 2 at de fikk melding om hendelsen rett før klokken 23 tirsdag kveld.

– Det er ikke akkurat en «Snakes on a Plane»-slange som går til angrep, sier operasjonslederen, som viser til den amerikanske actionfilmen med samme navn.

Sent tirsdag kveld jobbet politiet intenst med å få kontroll på slangen, som politiet har delt et bilde av på Twitter.

– Vi har ikke kontroll på den ennå. Men vi sender våre beste menn og kvinner. Det vi må finne ut av er hvordan vi skal håndtere den etter at vi har fått kontroll på den. Vi er i dialog med veterinær og mattilsynet, sier operasjonslederen, uttalte Lie før situasjonen ble løst.

Operasjonsleder Lie forteller til TV 2 planen deres var å finne et sted å oppbevare slangen før de tok kontroll på den.

– Vi ønsket ikke å kjøre rundt med en pytonslange i bilen gjennom natta. Det tok litt tid å få til, og etter at vi la ut en melding på Twitter der vi ba eier om å melde seg, tok han kontakt ganske kjapt, sier han.

Mannen som eier slangen har nå fraktet den over i rett leilighet.