To menn siktet for voldtekt etter at tenåringsgutter ble mishandlet på kirkegård i Stockholm

To tenåringsgutter ble funnet på en kirkegård i Stockholm søndag morgen, etter å ha blitt bortført, voldtatt og mishandlet natta før. To menn er pågrepet og siktet for voldtekt.

Politiet rykket ut da forbipasserende fant to avkledde gutter i 15-17-årsalderen på en kirkegård i Solna tidlig søndags morgen.

Kilder sier til Aftonbladet at guttene skal ha blitt utsatt for torturlignende mishandling gjennom store deler av natten.

– De ble fratatt klærne sine og utsatt for vold. Det synes å ha pågått under store deler av natta, fra midnatt til omkring klokka åtte på morgenen, sier etterforskningsleder og statsadvokat Anders Tordai til nyhetsbyrået TT.

– To menn er anholdt, mistenkt for mishandling og kidnapping, sier Anna Magnussen ved påtalemyndighetens pressetjeneste.

To menn ble pågrepet i nærområdet og anholdt, mistenkt for mishandling og kidnapping.

– De mistenkte nekter for forbrytelsen, men har ikke blitt forhørt enda. Påtalemyndigheten vil ikke gi noen ytterligere kommentar om hendelsen siden det er tidlig i etterforskningen, sier Magnussen.

Kildene Aftonbladet har snakket med forteller at ofrene, som er under 18 år, skal ha blitt utsatt for torturlignende og krenkende vold i flere timer.

Guttene skal ha blitt ført inn på kirkegården ved 23-tiden lørdag kveld, og ble ikke funnet før dagen etter av en forbipasserende. Guttene skal ha vært ved bevissthet da de ble funnet.

De mistenkte mennene skal være i 20-årene. Påtalemyndigheten vil ikke si om det er noen kobling mellom de mistenkte og ofrene.

Nekter straffskyld

To unge menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, grov mishandling og voldtekt. Begge nekter straffskyld, ifølge forsvarerne.

– Han nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier Aziman, som forsvarer mannen som fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Den andre siktede mannen framstilles for varetektsfengsling onsdag.

– Min klient nekter for å ha gjort noe ulovlig. Det er det eneste jeg kan si på grunn av restriksjoner, sier mannens forsvarer, Gabriella Alnemark, i en epost til nyhetsbyrået TT.

Utpekt av fornærmede

Guttene ble ført til sykehus, men var bevisste og kunne beskrive kidnapperne til politiet. Også et vitne pekte ut to personer som løp fra kirkegården da politiet kom. De mistenkte ble pågrepet kort tid etterpå.

Begge er tidligere dømt for lovbrudd. Den ene ble så sent som i juli i år dømt til ett og et halvt års fengsel for mordbrann. Den andre ble dømt til ungdomsstraff for tyveriforsøk i fjor.

Hvordan guttene havnet på kirkegården lørdag kveld, eller om de kjenner de to mennene som er siktet i saken, vil etterforskningsleder Tordai ikke gå inn på. Etterforskningen skal undersøke telefoner og gjenstander som skal ha blitt brukt som våpen i løpet av natta.