Mye bråk og støy natt til søndag

Fyllekjøring både til lands og til vanns og fortvilte naboer som har klaget over festbråk, er fasiten når politiet oppsummerer natt til søndag.

I Trondheim melder politiet om at de også i natt har blitt nedringt av folk som klager på feststøy.

I hovedsak er det klager fra beboere i sentrumsnære bydeler. Politiet har 87 loggførte meldinger relatert til feststøy fra kl. 23.00 til 05.30 natt til søndag, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Ber folk være snille

Også i Oslo har festløvene slått seg løs natt til søndag. Politiet har mottatt 60 meldinger om festbråk i hovedstaden.

– Det har vært mye klager på støy. Vi prøver å ta tak i det, men vi har ikke sjans til å rekke alt, dessverre. Av 60 klager har vi rykket ut på seks stykker, så det sier jo litt om hva vi har måtte prioritere, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til TV 2.

Oslopolitiet har måtte rykke ut til en dobbel bilbrann, så vel som en rekke slagsmål i hovedstaden.

– Det er litt trist at det skal være så mye slagsmål, folk bør kunne være snille med hverandre, sier Gulbrandsen.

Kjørte i laksemærde

En av de mer spesielle tilfellene skjedde på Hitra der føreren av en fritidsbåt klarte det kunststykke å kjøre inn i og sette seg fast i en laksemærde i et oppdrettsanlegg utenfor Andsnes. Det er foreløpig uklart hvor store skader båten har gjort, og uvisst om laks har rømt, melder politiet. Fører av båten, en mann i 30-årene, mistenkes for promillekjøring.

I Kragerø stoppet politibåten en mann i 50-årene ved Gunnarsholmen. Han blåste til over lovlig verdi og anmeldes for å ha kjørt båt i påvirket tilstand.

I Bergen har politiet mottatt 60 meldinger på forstyrrelse av natteroen i tidsrommet 22.00-05.00, i all hovedsak fra Bergen sentrum. Politiet har ikke hatt kapasitet til å respondere på alle. Noen sentrumsgater er gjengangere, der patruljene har vært gjentatte ganger men hos forskjellig vertskap, opplyser Vest politidistrikt.

Omringet politiet

I Bø begynte mange berusede personer å blande seg inn i politiets arbeid da en politipatrulje ankom et sted i sentrum etter melding om en mindre voldshendelse litt etter klokka tre. Det skal ha dreid seg om rundt 100 personer på det meste, og politiet måtte sende flere patruljer til stedet.

Politidistrikter over hele landet rapporterer om utallige meldinger om festbråk, og patruljer har i flere tilfeller måtte avbryte private fester.

En annen tydelig tendens er at det har oppstått bråk i og utenfor utesteder i forbindelse med at de har stengt ved midnatt.

Ifølge en opptelling VG har foretatt, er det totalt loggført minst 400 klager på forstyrrelse av natteroen natt til søndag i landets politidistrikter.