Fire nye land og København blir «røde»

UD bekrefter i en pressemelding at det blir en endringer i reiserådene.

Fra og med natt til lørdag 22. august vil alle som har vært på reise i Hellas, Irland, Storbritannia, Østerrike og København, bli ilagt en ti dagers karantene.

Det bekrefter UD i en pressemelding onsdag kveld.

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til disse landene. Bakgrunnen for dette er Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen.

Denne uken har Hellas, Irland, Storbritannia og Østerrike passert grensen som er satt til 20 nye tilfeller av covid-19 per 100.000 innbyggere siste 14 dager.

– Årsaken er at de har stigende smittetall og har smittetall over den grensen vi har satt. Det er en bekymringsfull utvikling både globalt og i europa, og vi følger situasjonen nøye, sier Line Vold, avdelingsdirektør i FHI, til TV 2.

I tillegg til de fire nye landene, fraråder Utenriksdepartementet allerede reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark.