Fikk 50 meldinger om festbråk på kort tid: – Taket ristet

Flere steder i landet har politiet fått meldinger om festbråk natt til lørdag. Politiet tror årsaken til alt bråket er den tidlige skjenkestoppen.

Bare Vest politidistrikt fikk natt til lørdag inn 50 meldinger om høylytte fester og bråk. Flesteparten av meldingene kom inn i tidsrommet 23.00-02.00.

Operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest tror alt festbråket har å gjøre med den tidlige skjenkestoppen.

– Enten så har folk valgt å ikke gå ut på byen, eller så har de gått hjem tidlig for å fortsette festen i boliger, sier han til TV 2.

– Ta hensyn til andre

Politidistriktet rakk natt til lørdag kun å rykke ut på syv av meldingene.

– Det har vært mange meldinger om støy, og om mye bassbråk, sier han.

Fellestrekkene mellom festene Vest politidistrikt avsluttet var at de hadde omtrent 10-20 mennesker, og enten ble holdt av ungdommer eller studenter.

Ingen av festene som ble stoppet i Bergen hadde flere enn 20 deltakere, ifølge operasjonslederen.

– De fikk muntlig pålegg om å avslutte festene, sier operasjonslederen, som tilføyer at de da avsluttet festene.

Klokka 02.20 rykket blant annet politiet ut til en fest på Møhlenpris i Bergen, hvor politiet beskriver at det «ble meldt om mye bråk og støy så taket ristet».

– Ta hensyn til andre. Enkelte steder er det tynne vegger, og folk vil ofte sove om natta. Lukk vinduene og demp musikken, sier operasjonslederen.

Avsluttet flere fester

Også i Troms og Møre og Romsdal har politiet måttet avslutte flere fester natt til lørdag.

På Setermoen i Bardu i Troms måtte politiet rykke ut to ganger til samme adresse, før det etterhvert ble stille på stedet.

Mens politiet i Møre og Romsdal måtte rykke til flere privatadresser både i Molde og Ålesund, hvor de ga pålegg om å avslutte festen.

Utelivsproblematikk

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt forteller at de har loggført 39 hendelser på forstyrrelser av natteroen i tidsrommet 23-03.

– Det har vært litt utelivsproblematikk som følge av tidlig skjenkestopp, men ellers har det vært som normalt. Det kommer mange meldinger om støyende privatfester, men det har vi også sett tidligere i sommer, for eksempel i juni da det var varmt, sier Hekkelstrand til TV 2.

– Har dere rykket ut på mange av meldingene?

– Nei, på svært få av dem. Vi har hatt andre oppdrag vi har måtte prioritere, sier han.

Russestøy

Øst politidistrikt sier også oppdragsmengden har vært på det normale. De fikk inn 24 meldinger i tidsrommet 22 til 04, åtte av dem på Romerike.

– Det har vært på det jevne. Vi har vært på en del av dem, men ikke alle, sier operasjonsleder Jo Rennemo Jellum til TV 2.

Blant støyhendelsene de rykket ut til var en russebuss som flere klagde på. Flere personer i bussen kom fra Askim i Indre Østfold kommune, der det er innført strenge tiltak mot sosial kontakt denne uken.

– De skal ikke farte så mye rundt, og ble sendt tilbake til Indre Østfold, sier operasjonslederen.