ANSATT SMITTET: En ansatt ved Kreftklinikken er smittet av koronaviruset, opplyser klinikklederen til TV 2.
ANSATT SMITTET: En ansatt ved Kreftklinikken er smittet av koronaviruset, opplyser klinikklederen til TV 2. Foto: Fredrik Varfjell

Tre pasienter ved Kreftklinikken i isolasjon etter koronakontakt

Tre pasienter er isolert etter kontakt med en ansatt som har fått påvist koronavirus, opplyser klinikkleder ved Kreftklinikken, Sigbjørn Smeland, til TV 2.

Tre pasienter er satt i isolasjon etter kontakt med en smittet ansatt ved Oslo Universitetssykehus (OUS), opplyser sykehuset til NTB lørdag formiddag.

Den ansatte, som jobber ved Kreftklinikken, var på jobb i to dager med potensiell smitte.

Ved Kreftavdeling

Klinikkleder Sigbjørn Smeland ved Kreftklinikken på OUS bekrefter overfor TV 2 at den ansatte jobber der.

– En ansatt hos oss har fått påvist covid-19, og vi har kartlagt vedkommendes kontakt med andre, sier han.

– Er pasientene i risikogruppen?

– Alle ved kreftavdelingen er det, men det er stor variasjon av graden, sier Smeland.

Alle prosedyrer er blitt fulgt etter at mistanke om smitte ble reist, opplyser administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus i pressemeldingen.

– Det er selvsagt ubehagelig for tre pasienter å vite at de har hatt kontakt med en som er smittet. Det beklager vi, sier Bjørnbeth.

Rundt 24.000 ansatte

Den ansatte merket symptomer onsdag og ble bekreftet smittet torsdag. Pasientene ble satt i isolasjon samme dag. De ansatte som har hatt nærkontakt med smittede, ble satt i karantene fredag, ifølge pressemeldingen.

Ikke symptomer

– De tre isolerte har foreløpig ingen symptomer. De ble isolert umiddelbart etter mistanke, og den smittede ble tatt prøve av med en gang vedkommende merka symptomene. Dette er blitt håndtert på riktig måte, sier Smeland, som mener rutinene deres har fungert i dette tilfellet.

– Er de isolerte testet for koronasmitte?

– Jeg vet ikke hva prøvestatus er, men det er ikke rutine før en utvikler symptomer. Det vil ikke ha konsekvenser her uansett, sier Smeland, som sier isolasjonen ikke vil få konsekvenser for videre behandling av pasientene.

Det er rundt 24.000 ansatte ved OUS, og bare én ansatt er bekreftet smittet nå.

– Vi har hatt mange ansatte i karantene siden koronaviruset kom til Norge, men det er ikke så ofte vi har isolert pasienter som følge av nærkontakt med smittet ansatt. Derfor ønsker vi å informere om akkurat dette nå, sier Bjørnbeth.

Totalt har 264 ansatte vært smittet. 13 ansatte er i karantene.