KARANTENE: Over 100 deltakere og ledere måtte i karantene på konfirmantleiren Evjetun leirstad onsdag. Skjermdump: Google Streetview
KARANTENE: Over 100 deltakere og ledere måtte i karantene på konfirmantleiren Evjetun leirstad onsdag. Skjermdump: Google Streetview

Over 100 personer ble satt i karantene på konfirmantleir – prøvesvaret var negativt

Ansatte og leirdeltakere på Evjetun leirsted er ikke lenger i karantene. Testresultatet, som var klart onsdag kveld, var negativt.

Siste: Over 100 deltakere og ledere på Evjetun ble tidligere onsdag satt i karantene etter at en deltaker på konfirmasjonsleiren hadde utviklet influensalignende symptomer. Prøveresultatet viste negativt senere på kvelden og dermed ble karantenen opphevet, skriver kommunen i en pressemelding.

Lokalavisen Setesdølen var først ute med å melde om karantenen. Avgjørelsen kom etter at en deltaker hadde fått symptomer på koronaviruset onsdag.

– Onsdag formiddag fikk vi melding fra legevakten i Arendal om at en av deltakerne hadde influensalignende symptomer. Jeg ba derfor om at personen skulle testes. Samtidig valgte vi å sette alle deltakere og ledere i umiddelbar karantene, sa Åsulv Horverak, kommunelege i Bygland og Evje og Hornnes, til TV 2.

Ifølge kommuneoverlegen er det 96 ungdommer på Evjetun leirstad i tillegg til ledsagere og ansatte. De fleste ungdommene er fra Agder, men noen er også fra Oslo.

På ferie i Spania

Ungdommen fikk symptomene onsdag. Kommuneoverlegen forteller at vedkommende har vært på ferie i Spania, men kom tilbake til Norge før landet ble rødt.

– Ungdommen kom tilbake to dager før Spania ble rødt. Derfor tok vi ingen sjanser, og ba om at personen skulle testes umiddelbart, sa Horverak.

Ingen andre deltakere eller ledere har symptomer.

Kan sette krisestab

Hvis vedkommende hadde testet positivt hadde de i overkant av 100 personene som befinner seg på Evjetun også villet bli testet.

– Ingen får lov til å forlate Evjetun før prøvesvarene foreligger. Hvis personen tester positivt vil det bli satt krisestab torsdag formiddag og opprettet tett dialog med Folkehelseinstituttet, sa kommuneoverlegen.