Slik ser rommet til Marianne ut etter den kraftige eksplosjonen

Marianne Demmo snakket med søsteren sin på telefonen da hun hørte det høye smellet.

Tirsdag kveld er det klart at tusenvis er skadet og flere er døde etter de kraftige eksplosjonene som rammet Libanons hovedstad Beirut tirsdag ettermiddag.

I BEIRUT: Marianne Demmo (32) var i Beirut da eksplosjonen skjedde. Foto: Privat
I BEIRUT: Marianne Demmo (32) var i Beirut da eksplosjonen skjedde. Foto: Privat

Norske Marianne Demmo (32), som bor på et hotell byen, forteller at hun snakket med søsteren sin på telefonen da hun hørte det høye smellet.

– Bygninger og hus er ødelagt over hele Beirut, sier hun.

Demmo studerer arabisk i Beirut, og gjorde ferdig sitt kurs der forrige uke. Videoen hun har sendt til TV 2 viser ødeleggelsene ved hotellet hun bor, deriblant ødelagte skap, dører, knust glass på gulvet og gjenstander som har falt ned i senga hennes.

UD i kontakt med lokale myndigheter

Tirsdag kveld uttalte UD til TV 2 at de jobber med å få oversikt over nordmenn som kan være rammet.

– Vi er i ferd med å kartlegge situasjonen. Vi vet at flere nordmenn er i området, men vi har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er direkte berørt av eksplosjonene, sier pressetalserson i Utenriksdepartementet, Ane Lunde, til TV 2.

Hun forteller at UD er i kontakt med lokale myndigheter, samt med de nordmennene som har registrert seg på reiseregistrering.no.

Heller ikke noen de internasjonalt ansatte ved Norsk Folkehjelp i Libanon er skadd, men hovedkontoret til organisasjon, som ligger flere kilometer unna havna, har fått seg en kraftig trøkk.

– Vinduene ved kontoret vårt er slått inn og dørene er falt av hengslene, sier Gudrun Bertinussen, landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon, til NTB.

– Går rundt i sjokk

Forfatter og journalist Bendik Sørvig forteller til NTB at han først trodde det var et jordskjelv han merket.

– Så kom den andre smellen, og vi kjente lufttrykket nær slo oss i bakken. Jeg og de to barna mine kastet oss ned på bakken, forteller forfatter og journalist Bendik Sørvig til NTB om den dramatiske hendelsen i Beirut tirsdag ettermiddag.

Sørvig forteller om kaotiske scener, og at han så glassbiter fra knuste vinduer opptil 5 kilometer unna eksplosjonen.

– Jeg var i Libanon da en eksplosjon tok livet av statsminister Rafik Hariri i 2005, men denne eksplosjonen var mye kraftigere, sier Sørvig, som har kjørt barna i sikkerhet hos et familiemedlem.

– Akkurat nå er situasjonen veldig uoversiktlig, og de fleste går rundt i sjokk. Jeg har hørt meldinger om at et sykehus alene har tatt imot 500 skadde, sier Sørvig til NTB.

Mer innhold fra TV 2