KORONATESTER: Smittetestingen i Moss foregår ved legevakta i kommunen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
KORONATESTER: Smittetestingen i Moss foregår ved legevakta i kommunen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tre nye koronasmittede i Moss

Totalt er det nå 133 personer som har fått påvist koronasmitte i Moss kommune.

Moss opplyser mandag morgen at det er 133 personer som er bekreftet smittet av koronaviruset i kommunen.

Alle tre tilfellene er en del av smitteklyngen hvor to personer fikk påvist smitte fredag, opplyste kommuneoverlege Krogshus på en pressekonferanse mandag.

Til sammen er dermed fem personer smittet i denne klyngen. Det dreier seg om to voksne og tre barn under tolv år. Smittekilden er foreløpig ukjent, og kommunen jobber nå med å få oversikt over smitten.

Flere smitteklynger

Det har vært et større lokalt utbrudd i Moss kommune i løpet av de siste ukene, med smitteklynger knyttet til personer på utenlandsreise og deltakere i en bryllupsfest.

Siden midten av juli har det oppstått fire ulike smitteklynger i Moss. De to første omfatter til sammen åtte tilfeller og er knyttet til utenlandsreiser til grønne land.

– Det ser ut til at disse utbruddene er stanset, sa kommuneoverlegen.

Den største smitteklyngen knytter seg til en bryllupsfest der 18 personer fra Moss ble koronasmittet. Saken har forgreninger til flere kommuner, som Fredrikstad, Sarpsborg, Vestby, Lillestrøm, Asker og Oslo.

Per mandag var det ingen flere smittede knyttet til arrangementet i noen av kommunene. Totalt er 26 personer blitt smittet i forbindelse med selskapet.

58 testet siste døgn

Per mandag er 15 personer testet og i karantene i Moss. Det siste døgnet er det gjennomført 58 koronaprøver, som det ventes svar på senere mandag, ifølge Krogshus.

Lørdag meldte Moss kommune at en koronasmittet person var død ved en omsorgsbolig. Dødsfallet settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.