TIDLIGERE NESTLEDER: Erling Lae var nestleder i Høyre i 2010. Her sammen med Erna Solberg og Jan Tore Sanner.
TIDLIGERE NESTLEDER: Erling Lae var nestleder i Høyre i 2010. Her sammen med Erna Solberg og Jan Tore Sanner. Foto: Heiko Junge

Erling Lae provosert av Carl I. Hagen: – Vil leve livet i reprise

Tidligere byrådsleder i Oslo og Høyre-nestleder, Erling Lae, er provosert over at Carl I. Hagen bruker alderen som et argument i kampen om en stortingsplass.

– Jeg vet jeg nå vil provosere. Men jeg er selv provosert. Over en forhenværende partileder som mener at det er en særlig tungtveiende grunn til å sikre seg plass på Stortinget når man er midt i 70-årene mens 70-åringer fra ulike partier applauderer. Hvor galt det kan gå når man tenker slik, ser vi i USA, skriver Lae på sin Facebook-side.

Lae var byrådsleder fra 2000 til 2009 i hovedstaden. Han skriver til TV 2 at han ønsket debatt.

– Jeg befinner meg langt av gårde og høyt til fjells hvor knotten summer og solen skinner, og jeg har det så utrolig bra som ikke lenger behøver å argumentere foran TV-kamera. Men jeg ser jo av reaksjonen på lenken min at innlegget skapte debatt. Det var meningen, skriver Lae i en tekstmelding til TV 2.

– Kjempe som en løve

Torsdag varslet Hagen at han ønsker tredjeplassen på Oslo Frp sin stortingsliste.

– Jeg skal kjempe som en løve, sa Hagen til TV 2 fredag, og avfeide at han er blitt for gammel.

– Når den som de fleste tror blir amerikansk president er eldre enn meg, så er jeg ikke for gammel. Vi har altfor få gamlinger på Stortinget. Vi trenger noen med erfaring som kan kjempe pensjonistenes sak og som kjenner det selv på kroppen.

– Leve livet i reprise

Erling Lae er uenig med den tidligere Frp-lederen. På Facebook skriver han videre at de unge representerer fremtiden.

PENSJONIST: Erling Lae er i dag 73 år.
PENSJONIST: Erling Lae er i dag 73 år. Foto: Trond Reidar Teigen

– De unge representerer fremtiden. Vi har erfaringer fra fortiden. La de unge forme fremtiden. La oss komme med gode råd, men levere plassen videre til neste generasjoner. Det var vel derfor vi pensjonerte oss? Er det synd på oss i 70-årene? Ja, helsen kan svikte for noen. Men ellers? Vi har vel egentlig trukket vinnerloddet gjennom hele livet?Eidsvollsforsamlingen i 1814 var yngre enn dagens storting. Det var derfor Grunnloven ble så bra, skriver Lae, som også har vært Fylkesmann i Vestfold.

I kommentarfeltet skriver han videre at «det er forskjell på pensjonisten som stiller sin arbeidskapasitet til rådighet i fritiden for å bidra til fellesskapet (jfr Herman Kopp) og den forhenværende partilederen som vil leve livet i reprise, skyver yngre til side og bruker høy alder som argument».