ETTERFORSKER: Politiet i Trøndelag etterforsker et dødsfall de anser som mistenkelig i Verdal.
ETTERFORSKER: Politiet i Trøndelag etterforsker et dødsfall de anser som mistenkelig i Verdal. Foto: Jan Arne Austad

To siktet for kroppsskade med døden til følge – begge nekter straffeskyld

To personer er siktet for kroppsskade med døden til følge, etter at en mann i 50-årene ble funnet død hos naboen i Verdal lørdag morgen, skriver Trønder-Avisa.

En mann i 40-årene og en kvinne i 60-årene er siktet for kroppsskade med døden til følge, da en mann i 50-årene ble funnet død i Verdal.

Mannens forsvarer, Per Ove Sørholt, sier til Dagbladet at han nekter straffeskyld.

Ingen kjenninger

Ifølge politiet foreligger det skjellig grunn til mistanke for overtredelse av straffelovens paragraf 274: grov kroppsskade med døden til følge.

– Politiets etterforskning er i startfasen og vi etterforsker flere mulige hypoteser. Hverken den avdøde eller de siktede er kjent for politiet fra tidligere, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Rolf Christensen er forsvarer for kvinnen i 60-åra.

– Hun erklærer ikke noe straffskyld i det hele tatt. Hun har ingen kjennskap til hva som har skjedd. Det er hennes forklaring, sier Christensen til Dagbladet.

Pårørende varslet

De pårørende er varslet, men av hensyn til videre etterforskning vil ikke politiet per nå gi flere opplysninger om siktelsen eller øvrige omstendigheter rundt dødsfallet.

De to siktede hadde tidligere status som vitner i saken.

Ble bekreftet død

Politiet fikk melding om mulig hjertestans på en privat adresse klokken 07.24 lørdag morgen, opplyste politiet til TV 2.

Mannen i 50-årene ble bekreftet død på stedet senere, og blir obdusert søndag

Det var Adresseavisen som først omtalte dødsfallet.

– Da vi kom frem, var det såpass mange omstendigheter som gjorde at vi ønsket å undersøke saken nærmere. Vi kategoriserer dette som et mistenkelig dødsfall og har bedt om at ekstra mannskap melder seg, sa oppdragsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet har tatt inn folk til avhør. Krimteknikere er varslet i saken.

– Vi er helt i startfasen. Vi vet ikke om det har skjedd noe kriminelt, men det er det vi skal undersøke, sa oppdragslederen videre.

Funn på stedet gjorde at politiet karakteriserte dødsfallet som mistenkelig.