Trump innrømmer: Angrer ofte på twittermeldinger

USAs president Donald Trump innrømmer i et intervju at han ofte angrer på meldinger han har lagt ut på Twitter.

AKTIV: President Donald Trump bruker mye tid på å oppdatere sine Twitter-statuser. Foto: Leah Millis / Reuters
AKTIV: President Donald Trump bruker mye tid på å oppdatere sine Twitter-statuser. Foto: Leah Millis / Reuters

– Altfor ofte, sier han i et intervju med Barstool Sports.

Han forklarer at det ikke er som i gamle dager da folk skrev et brev og lot det ligge et døgn før de sendte det, slik at de hadde tid til å revurdere innholdet, forklarer han.

– Men vi kan ikke gjøre det på den måten på Twitter, ikke sant? Vi legger budskapet ut umiddelbart, vi føler oss kjempebra, og så begynner du å få telefonsamtaler med spørsmål om du virkelig sa dette, uttaler presidenten i intervjuet.

Trump har til sammen sendt ut titusenvis av Twitter-meldinger, og nå har han mer enn 84 millioner følgere.

Det er som regel ikke Trumps egne meldinger det er noe galt med. Som oftest er det tilfeller med videreformidling av andres twittermeldinger som gjør at man havner i trøbbel, mener han.

– Du ser noe som ser bra ut og du undersøker ikke saken nærmere, sier han som forklaring på at han kan retvitre noe som han senere angrer på.

Trump har blant annet blitt kritisert de siste månedene for å ha videreformidlet meldinger med antisemittisk budskap, «hvit makt»-innhold og en melding med emneknaggen «FireFauci» (gi Fauci sparken), en henvisning til USAs fremste smittevernekspert Anthony Fauci.

Twitter-kontoen tiltrekker seg generelt mye oppmerksomhet grunnet sine til tider ufiltrerte meninger, påstander og retvitringer.

Twitter fjernet video

I forrige uke fjernet Twitter en valgkamplignende video delt av Trump etter at bandet Linkin Park klagde på rettighetsbrudd.

Musikken fra bandets hit «In The End» fra 2001 ble brukt i videoen, som var lagt ut av Dan Scavino, sosiale medier-ansvarlig i Det hvite hus. Gruppen ga beskjed om at de ønsket at videoen ikke ble brukt.

I stedet for Twitter-meldingen, ligger det nå en beskjed om at meldingen er «deaktivert etter å ha blitt rapportert av rettighetshaver».

– Linkin Park har ikke støttet og støtter ikke nå Donald Trump og har ikke gitt hans organisasjon rett til å bruke noe av vårt materiale, skriver gruppen på Twitter.