MULIG ÅSTED: Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble drept hjemme i Sloraveien 4 på Lørenskog, og at ektemannen Tom Hagen (70) har utført eller medvirket til drapet.
MULIG ÅSTED: Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble drept hjemme i Sloraveien 4 på Lørenskog, og at ektemannen Tom Hagen (70) har utført eller medvirket til drapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mann kjørte inn på Hagens eiendom – dette sier politiet

For seks dager siden kjørte en beruset mann i 30-årene rett inn i garasjeporten til den drapssiktede milliardæren Tom Hagen (70). Politiet har undersøkt hendelsen.

Hendelsen ble kjent da politiet lørdag ettermiddag etterlyste en uregistrert hvit Audi A3. Bilen hadde ti minutter tidligere kjørt inn i gjerdet til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien 4 på Fjellhamar.

Et kvarter senere var den aktuelle bilen stoppet ved en rundkjøring i Lørenskog. Føreren, en mann i 30-årene fra Ullensaker, ble pågrepet.

En snau uke senere er mannen siktet for kjøring i påvirket tilstand, skadeverk, oppbevaring av mindre mengder narkotika og flere brudd på vegtrafikkloven, opplyser politiet.

– Politiet vet per nå ikke hvorfor siktede var i Sloraveien, men dette er selvsagt et tema i den videre etterforskningen av saken, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt til TV 2.

Tydelige skader

Politiet vil ikke svare på om mannen har forklart seg om hvorfor han var på eiendommen til Hagen-ekteparet. Hans forsvarer, advokatfullmektig Jørgen Reiss-Jacobsen, har ikke besvart TV 2s henvendelser.

OPPSTYR: Bilføreren i 30-årene etterlot seg tydelige merker på Hagens eiendom, men ble pågrepet etter kort tid.
OPPSTYR: Bilføreren i 30-årene etterlot seg tydelige merker på Hagens eiendom, men ble pågrepet etter kort tid. Foto: TV 2 / Bengt-Rune Berg

Sloraveien 4 er av politiet ansett som åsted for drapet på Anne-Elisabeth Hagen, og eiendommen er omringet av politisperringer. Ullensaker-mannens korte visitt førte til tydelige skader både på Hagens inngangsport og hans garasjedør.

Skadene har på ingen måte hatt betydning for etterforskningen av den massivt omtalte Lørenskog-saken, opplyser politiet.

Uansett hvorfor mannen kjørte inn på eiendommen, ser ikke politiet noen sammenheng mellom ham og drapssaken.

– Slik saken står nå, er dette en hendelse politiet ikke legger stor vekt på i forbindelse med etterforskningen av Lørenskog-saken, sier politiinspektør Hanssen.

Etterforsker «som planlagt»

På tirsdag er det tre måneder siden Beredskapstroppen stoppet Tom Hagen på vei til jobb og pågrep ham. Han ble siktet for drap eller medvirkning til drap på kona, men har hele veien nektet straffskyld.

Hagen mener fremdeles at kona hans er bortført av ukjente gjerningsmenn, og at politiet er fullstendig på villspor.

Etter elleve dager i varetekt, ble Hagen løslatt fordi Eidsivating lagmannsrett mente det ikke var skjellig grunn til å mistenke ham for drap.

Senere har politiet funnet det de mener er nye bevis i saken, og Nedre Romerike tingrett mener nå at det igjen er skjellig grunn til mistanke. Likevel vil ikke politiet svare på TV 2s spørsmål om hvorvidt mistanken er styrket eller svekket siden pågripelsen 28. april.

– Politiet ønsker ikke å kommentere bevissituasjonen fortløpende i media, utover at vi i likhet med Nedre Romerike tingrett mener det foreligger skjellig grunn til mistanke for drap eller medvirkning til drap, sier Hanssen.

– Har politiet hatt en tilfredsstillende fremgang i etterforskningen siden pågripelsen?

– Dette er en prioritert sak vi jobber med kontinuerlig. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål, som vi jobber med å få svar på, med sikte på å belyse saken, sier Hanssen.

På spørsmål om hvorvidt saken etterforskes med uforminsket styrke gjennom sommeren, svarer Hanssen at etterforskningen «går som planlagt».